Pedro Sánchez
Per Redacció
Publicat el 06 d’agost 2020

El president espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat aquest dijous una carta a la militància del partit en què assegura que la monarquia forma part del pacte constitucional, amb el qual “el PSOE se sent plenament compromès en tots els seus termes i extrems”. “Som lleials a la Constitució, a tota. De principi a fi. I la defensarem a les verdes i a les madures”, assegura.

La missiva arriba poc després que el rei emèrit Joan Carles I hagi marxat de l’Estat espanyol per la “repercussió pública” que generen “certs esdeveniments del passat” de la seva “vida privada”, segons va argumentar en una carta adreçada al seu fill, Felip VI, que va publicar dilluns la Casa Reial. El líder del PSOE, però, ha volgut defensar especialment la corona: “Una conducta irregular compromet al seu responsable, no a la institució”, argumentant, precisament, que es jutja tan sols la persona.

Sánchez ha exalçat la carta magna espanyola perquè “empara drets socials amplis” i “reconeix la pluralitat territorial de les nacionalitats i regions”.

També ha volgut incidir en el gran “suport que mai havia estat al seu abast en totes les situacions penoses que Espanya ha travessat” i del qual compta el partit actualment, mentre s’està produint la  “major crisi que tinguem a la memòria”.

Finalment, ha sentenciat: “El Govern de coalició progressista s’ha desviat per salvar vides, per salvar l’ocupació i per salvar empreses”. Conscient del fort impacte econòmic que la crisi de la covid-19 ha causat per al país, ha alabat l’actuació de la Unió Europea, que, segons ell, “ha estat a l’altura”, aprovant un Fons de Recuperació que aportarà a Espanya 140.000 milions d’euros en els sis anys vinents, per dur a terme "la colossal tasca de reconstrucció de la nostra economia que tenim per davant". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —