Pedro sánchez
Per ACN
Publicat el 21 de juny 2020

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va advertir ahir en una conferència de premsa que posava punt i final a l'estat d'alarma que el virus podia "tornar i sacsejar-nos de nou en una segona onada". Sánchez va fer una declaració institucional en què va demanar "col·laboració individual i col·lectiva perquè allò conquerit amb tant d'esforç" no fes marxa enrere. "Estem en condicions d'avançar però no podem abaixar la guàrdia", va insistir. Va anunciar que l'Estat preparava una reserva estratègica amb productes essencials per fer front a possibles emergències i va explicar que aquests fons complementarien els de les comunitats autònomes. D'altra banda, va fer una crida a la cooperació de totes les forces polítiques per encarar la crisi. Vegeu la conferència de premsa íntegra, aquí:

 

Sánchez va remarcar que tot i que a l'Estat espanyol ara es mantingués el control del virus, no passa el mateix en altres zones del planeta. Pel que fa a l'homenatge previst per al 16 de juliol a les víctimes de la Covid-19, Sánchez va detallar que també hi assistirien els presidents autonòmics i que seria presidit pel rei Felip VI.

"Ara toca reconstrucció i recuperació", va dir el president espanyol, que espera que quedi enrere la confrontació i "l'odi a la política". "Gastem massa temps en crear divisió, cal unir forces i el que té sentit és cooperar", va assenyalar, emplaçant la resta de forces polítiques a deixar els insults i les provocacions. També va demanar als partits que donessin suport al govern espanyol en les demandes davant del Consell Europeu: "Europa ens ha de veure units en la defensa dels interessos nacionals i en l'avanç de la causa europea".

Finalment, Sánchez va anunciar l'impuls d'una comissió mixta per analitzar l'estat de salut, la ciència i l'atenció a la gent gran amb el propòsit de preservar el sistema de protecció social.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —