Vucic
Per EFE
Publicat el 17 de gener 2022

Enmig d'un escàs interès ciutadà s'ha fet aquest diumenge el referèndum sobre esmenes constitucionals a Sèrbia. El president serbi, Aleksandar Vucic, va criticar ahir durament el refús de Kosovo al referèndum i la decisió de no permetre centres de votació per a la minoria sèrbia local. "Això tindrà conseqüències de llarg abast", va assegurar el mandatari nacionalista populista, citat per l'agència de notícies sèrbia Tanjug, sense donar-ne més detalls.

Vucic va afegir que hi ha que es pensa que "els serbis són idiotes". El Parlament de Kosovo va rebutjar les peticions sèrbies i de la comunitat internacional perquè els serbis (unes 100.000 persones) poguessin participar al referèndum i només va acceptar la votació per correu o dipositar el vot a l'oficina sèrbia d'enllaç a Pristina.

Kosovo, habitat en la seva gran majoria per albanokosovars, va declarar la seva independència el 2008, una independència reconeguda internacionalment excepte per Sèrbia i per Espanya. I per aquest motiu que ha refusat el referèndum, considerant que no és un referèndum propi i que afecta només Sèrbia.

Concretament, al referèndum ha de decidir si s'elimina el rol del Parlament en l'elecció de jutges i fiscals, d'acord amb una reforma a què Sèrbia s'ha compromès en el marc de les negociacions d'entrada a la UE.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —