Vall Llach
Per ACN
Publicat el 10 de gener 2021

La gran nevada que ha caigut en les darreres hores al Priorat, amb més de mig metre de neu acumulada, ha ocasionat importants danys materials en dues empreses de la comarca. Aquest diumenge a la tarda s'ha esfondrat parcialment el sostre de la fàbrica de portes d'ascensor Fermator, que ocupa la nau industrial més gran del polígon de la Sort dels Capellans, a Falset. Els Bombers han rebut l'avís a dos quarts de sis de la tarda i han enviat tres dotacions fins al lloc, on no s'han de lamentar afectacions personals. A més, la nit passada s'ha ensorrat la teulada del celler Vall Llach, a Porrera. Els ajuntaments demanen als veïns que netegin teulades i cornises per evitar que l'acumulació de neu faci cedir estructures.

L'alcalde de Falset, Carlos Brull, ha explicat a l'ACN que els Bombers i els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins a la nau esfondrada per tal d'analitzar possibles situacions de perill. Tot i que encara se'n desconeixen les causes, el batlle ha apuntat que la causa més probable és que el pes de la neu, que s'ha acumulat en més de mig metre a la capital, hagi fet cedir part de l'estructura.

D'altra banda, la nit de dissabte a diumenge s'ha ensorrat la teulada del celler Vall Llach de Porrera, concretament el cèntric edifici on es vinificava, s'etiquetava i s'emmagatzemava l'estoc de vi. L'immoble, conegut com la Final i catalogat, es va construir el 1881 i es va restaurar el 2000.

Segons ha informat el celler a través del seu compte de Twitter, al mateix espai havien recuperat uns cubs on tenien bótes amb tot el vi de 2019. S'ha perdut la maquinària, les tines i l'estoc de vi del 2018, 2019 i 2020.

"Venim d'un 2020 molt difícil i havíem acumulat més estoc del normal, les pèrdues seran significatives. Avui se'ns ha trencat el cor en mil trossets, i només esperem poder reconstruir-lo de nou, a poc a poc, peça per peça", han lamentat des de l'empresa.

Recomanacions als veïns
D'altra banda, davant la gran acumulació de neu els ajuntaments recomanen als veïns que netegin teulades, balcons i cornises per evitar ensurts pel sobrepès de la neu. A més, l'alcalde de Falset ha explicat que la nevada ha malmès mobiliari urbà i ha trencat moltes branques d'arbres. "Dilluns serà un dia de molta feina i d'alguna preocupació", ha vaticinat.

Podeu seguir tota la informació del temporal a temps real, aquí:

Trànsit

Meteocat

Radar

Webcams de diferents punts de Catalunya (mapa Undetec)

Webcams de Catalunya

Les càmeres del Temps de TV3

Aquí us oferim les imatges més destacades de la jornada de neu d'ahir. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —