Saber y ganar
Per EFE
Publicat el 11 de febrer 2022

Una icona de la televisió espanyola que ha batut tots els rècords i mereix tots els reconeixements. Així ha estat reivindicat aquest dijous Saber y ganar per part de directius de Televisió Espanyola i del seu presentador, Jordi Hurtado, uns dies abans que el programa celebri els 25 anys.

“El programa mereix el Premi Nacional de Televisió i el Premi Ondas”, ha manifestat Hurtado en una trobada amb mitjans en el qual s'han donat detalls de la gala que s'emetrà el 17 de febrer per commemorar l'aniversari d'un dels programes més longeus de la televisió pública.


“Arribar als 25 anys i, a més, amb un programa que des de fa gairebé deu anys s'emet cada dia, és tot un rècord al món de la televisió”, ha apuntat el presentador en un esdeveniment al que ha assistit el creador i director del format, Sergi Schaaff, i directius de la cadena, entre ells el director de la 2, Samuel Martín Mateo, i el director de RTVE Catalunya, Oriol Nolis.

El proper 17 de febrer, Saber y ganar compleix 25 anys i, per celebrar-ho, La 2 emetrà una gala en el seu horari nocturn de màxima audiència en la qual participaran alguns dels millors concursants, així com altres presentadors de televisió i amics del concurs.

"El programa nocturn serà una celebració, una festa amb tot l'equip de Saber y ganar i amb moltes sorpreses”, ha avançat Hurtado, Premi Ondas al millor presentador el 2012, que s'ha convertit en una figura icònica de la cadena pública.

La clau de la longevitat

Hurtado ha parlat sobre la clau de la longevitat del programa i de la seva continuïtat com a presentador: “Il·lusió i satisfacció per fer aquesta feina”. “És un treball absolutament vocacional, jo ho dono tot. El que intento és que cada programa sigui com si fos aquell primer, però que sigui diferent i nou", ha precisat.

I també sobre els moments complicats, quan va caldre “picar molta pedra” perquè, abans que Teledeporte fos el canal d'emissió de tot l'esport, el programa s'interrompia cada vegada que hi havia un gran esdeveniment esportiu. “Quan era el Tour de França, es parava tres setmanes, quèiem per tot. I després calia tornar a aixecar aquesta audiència, seguir i seguir i no fallar”.

Amb gairebé 25 anys en antena, 4.000 hores d'emissió i 450.000 preguntes, Saber y ganar és el programa més vist de tota la programació de La 2. Al llarg de la història, ha tingut més de 2.700 concursants i s'han produït curiositats com que alguns concursants han tingut fills que també han participat en el concurs.

La nit del 17 de febrer, després de l'emissió de la gal·la celebració dels 25 anys, s'emetrà el primer programa d'aquell 17 de febrer de 1997, a més del programa 5.000 (emès l'1 de juny de 2018).


En la gala, que ja ha estat gravada a la sala La Paloma de Barcelona, hi haurà altres figures del concurs com Juanjo Cardenal (veu del programa fins a l'any passat), Elisenda Roca (l'actual veu) i Pilar Vázquez (que va ser presentadora d'algunes de les seccions).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —