Pla general de la Sagrada Família en la seva reobertura pels professionals sanitaris, el 4 de juliol del 2020
Per ACN
Publicat el 04 de juliol 2020
Temps de lectura 3 minuts

Després de 114 dies tancada, la Sagrada Família ha obert de nou les portes. Tot i això, l'entrada a la basílica es farà per fases. Aquest dissabte ha estat el torn dels professionals sanitaris. De fet, els col·legis de metges, infermeria, farmacèutics i fisioterapeutes han repartit més de 2.000 entrades per poder visitar el temple. 

El següent cap de setmana també estarà dedicat als professionals que han contribuït a combatre la crisi de la covid-19 i s'ampliarà a agents dels diferents cossos que han vetllat per la seguretat de la ciutat, personal d'entitats socials, ONG que han atès a famílies, persones amb dificultats econòmiques i organitzacions empresarials i comerciants que han mantingut els seus serveis oberts durant els darrers mesos. Tots aquests sectors podran visitar el temple en exclusiva i de manera gratuïta. A partir del 18 de juliol i fins a finals d'any, els ciutadans empadronats a Barcelona hi podran entrar també de manera gratuïta les tardes dels caps de setmana.

 

La Sagrada Família en la seva reobertura pels professionals sanitaris. ACN

La jornada ha començat amb la recepció dels presidents dels diferents Col·legis sanitaris i per part del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a la façana del Naixement on el cardenal ha donat la benvinguda als primers visitants i ha assenyalat que la societat catalana agraeix tot el treball que han fet els professionals del món de la salut. "Vam pensar a oferir aquesta visita com una manera de donar gràcies a Déu per tot el treball que heu fet i agrair-vos a vosaltres donant aquesta oportunitat de visitar tranquil·lament" ha conclòs Omella. 

Xavier Martínez, Director general de la Junta Constructora de la Sagrada Família, ha destacat que "avui toca parlar d'emoció" al rebre a les 750 persones que han entrat a la Basílica, acompanyades de les seves famílies. 

Declaracions de Xavier Martínez , Director general de la Junta Constructora de la Sagrada Família. 

 

Què passa amb el turisme?

Martínez, ha admès que "hi ha molta incertesa" pel que fa al turisme, ja que "tot just s'han obert les fronteres de la Unió Europea i de l'Estat espanyol". No obstant això, ha explicat que estan en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona i el Gremi d'Hotelers, les agències de viatges i l'Agència Catalana de Turisme, perquè els expliquin com estan funcionant els fluxos de turisme, ja que, a hores d'ara, el flux de turisme no s'està produint i han d'esperar a veure com avancen els esdeveniments. 

Els ingressos de les entrades a la Sagrada Família són una de les fonts de finançament de les obres, per tant, Martínez ha recordat que una condició prèvia a encetar l'activitat de la construcció és que l'activitat del turisme es reverteixi "per tant, haurem d'esperar". 

Mesures de seguretat

Pel que fa a les restriccions durant les visites, Marc Martínez, director d'Operacions de la Junta Constructora de la Basílica de la Sagrada Família, va explicar el passat 8 de juny que una de les primeres mesures és reduir l'aforament perquè hi entrin 750 persones a la vegada.

"En cadascun dels dos accessos que tenim hi podran arribar unes sis persones". Així es podrà, va dir, "mantenir la distància social dels dos metres en el moment de l'accés, que és el més complicat". Així mateix, serà obligatori l'ús de la mascareta i les entrades seran electròniques, entre altres mesures.

 

Primer dia de reobertura de la Basílica de la Sagrada Família després del confinament. ACN

 

Esgotades 38.000 entrades gratuïtes per al veïnat de Barcelona

La basílica no és només una atracció turística per al públic estranger, sinó que també desperta un gran interès entre els ciutadans de Barcelona. Cal recordar que el passat 16 de juny, l'entitat va posar a la venda 38.000 entrades gratuïtes exclusives per als ciutadans de Barcelona i es van esgotar en qüestió de 5 hores. 

La mateixa entitat va informar també que s'obriria un altre procés de venda d'entrades gratuites el 3 d'agost, les quals es podran utilitzar el mes de setembre. 

 

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —