Artistes participants a 'El Desconcert' d'iCat FM el 9 de maig del 2017 a la Sala Apolo.
Per ACN i Redacció
Publicat el 04 d’octubre 2020

La Sala Apolo de Barcelona farà aquest mes d'octubre un concert pilot amb mil persones per comprovar l'eficàcia dels tests ràpids de covid-19. "Tothom es farà els tests per veure quin grau d'efectivitat té i quina és la interacció en una sala amb aquestes condicions: en un espai tancat amb la gent veient un concert, cantant i ballant per veure si després hi ha algun tipus de transmissió o no", ha avançat aquest diumenge a Rac1 el president de l'Associació de Sales de Concert de Catalunya (Asacc), Lluís Torrents.

"A banda de poder obrir les sales es convertirien en punts massius de fer test. Sempre hem dit que volíem treballar per ser la solució i no el problema", ha continuat Torrents. "El Primavera Sound està ajudant Can Ruti per fer aquesta prova pilot a la sala Apolo i avançar en la investigació", ha comentat.

"La gent haurà de respectar algunes de les mesures vigents com portar mascareta i gel hidroalcohòlic, però podran prendre una copa. Haurem d'excloure persones amb símptomes i hauran de tenir un test d'antigen que doni negatiu", ha precisat Boris Revollo, metge internista especialista en malalties infeccioses de Can Ruti, un dels líders del projecte. "Serà semblant al que es fa ara, però en un recinte tancat i amb el test ens assegurem que les persones puguin gaudir d'activitats d'oci en un lloc segur", ha reflexionat en veu alta Revollo.

"Can Ruti serem els responsables de fer el test i seran una mica més de mil persones les que necessitarem per provar que aquesta estratègia és segura", ha assenyalat el doctor Revollo. "Necessitem intentar tornar a la normalitat el més ràpid possible. Volem demostrar amb un test d’antigen, que és ràpid, que aquella persona pot participar en un esdeveniment amb un gran número de persones, i així reactivar una part de l'economia", ha insistit. "De fet, seria un primer pas perquè es facin reunions amb un major número de persones: un concert, un espectacle de màgia, teatre o al camp de futbol", ha conclòs el metge especialista de Can Ruti.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —