La Beckett presenta una programació de Nadal dirigida al públic infantil i juvenil
Per ACN
Publicat el 02 de desembre 2020

La Beckett aposta aquest Nadal per una programació dirigida especialment al públic infantil i juvenil amb dues obres d'estrena i una reposició. L'Agrupación Señor Serrano, una de les companyies residents a la sala aquesta temporada, estrenarà l’espectacle Prometeu, el primer volum d'una sèrie teatral dirigit exclusivament a infants de 6 a 11 anys que proposa visió crítica dels mites grecs i els vincula amb l'actualitat. A la sala de baix es reposarà la premiada Els ocells, de La Calòrica, una companyia que va ser resident al teatre fa dos anys. La programació la completa l'espectacle Karaoke Elusia, del jove dramaturg Oriol Puig, que aborda el bullying i el suïcidi juvenil amb Biel Montoro com un dels protagonistes.

Els ocells, una producció de La Calòrica amb la col·laboració del Festival Temporada Alta i el suport de la Sala Beckett, es podrà veure al teatre entre l'1 de desembre i el 10 de gener. És una reescriptura lliure de l'obra d’Aristòfanes enfocada en l’increment del populisme neoliberal. La Calòrica revisita Els ocells per estudiar els mecanismes emocionals que fan funcionar els populismes i qüestionar-se els motius del seu auge a l’esfera internacional portant a escena un "cabaret polític en clau d’humor", on desfilen temes com la corrupció o els mecanismes de manipulació de masses.

L'obra ha rebut nombrosos premis, entre els quals, el Premi Teatre Barcelona 2019 a millor espectacle de petit format, el Premi de la Crítica 2019 a millor actor de repartiment per a Xavi Francés i el Premi de la Crítica 2019 a millor vestuari per a Albert Pascual.

Karaoke Elusia, una obra escrita i dirigida per Oriol Puig —un paper en el qual s'estrena—, ocuparà la sala de dalt entre el 9 de desembre i el 3 de gener. Es tracta de l’espectacle culminació del projecte internacional de creació escènica "Extended Universe", que vol promoure l’ús de noves tecnologies en la creació teatral i la implicació de joves en la pràctica escènica. L'espectacle posa al centre de l'escenari temes com el suïcidi juvenil, la salut mental o l’assetjament escolar per abordar-los de manera "clara i directa". "A mi, fa uns anys, m’hauria agradat que algú me’n parlés", ha explicat Puig, que confia haver pogut posar llum a temes que "no sempre resulten còmodes o agradables".

Malgrat que la temàtica s'enfoca al públic més jove, Biel Montoro reivindica que també pot resultar interessant per als adults, que són els que condicionen les generacions més joves. "La incapacitat de gestionar la salut mental pròpia ve determinada pels adults", assevera. La proposta explica la història del Sam i els seus amics, Anita i Cristian, uns adolescents que, la nit de la seva graduació, rememoren un curs que ha estat especialment difícil per culpa de l’assetjament escolar que ha patit el Sam després d’haver intentat suïcidar-se.

Proposta per al públic infantil

Durant les festes, la Sala d’assaig acollirà l'última proposta de l'Agrupación Señor Serrano, estrenada en línia al Temporada Alta per a un grup de vuit infants. L'espectacle no pretén fer "arqueologia mítica", segons el seu director, Àlex Serrano, sinó esbrinar amb els nens "què hi ha darrere" i fer-se preguntes "sense donar ni aportar moralines".

Per fer-ho possible, incorpora al mite grec personatges literaris com Frankenstein o figures contemporànies com Julian Assange, amb l'objectiu que els nens —que hauran d'entrar a la sala sols— puguin traslladar la història a l'actualitat. La companyia manté com a eix central les videocreacions i les figuretes de joguina per teixir el fil argumental.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —