ACN
Per ACN
Publicat el 13 de març 2021

La Sala Parés, Artur Ramon Art i la galeria Colnaghi han donat el tret de sortida a una "aliança estratègica" per posar en valor noms de la pintura catalana i espanyola de finals del segle XIX i principis del XX, entre els quals hi ha Santiago Rusiñol, Joaquim Mir o Isidre Nonell, entre altres. "L'objectiu del projecte és posar la pintura catalana al món perquè sigui valorada i estimada", ha dit el director d'Artur Ramon Art, Artur Ramon, en declaracions a l'ACN. Segons han explicat els impulsors del projecte, inicialment s'ha signat per un període de cinc anys, però es preveu prolongar-lo. Aquesta col·laboració entre les tres galeries organitzarà anualment una exposició internacional dels noms més importants, tant catalans com espanyols.

La primera d'aquestes exposicions serà a la mateixa galeria londinenca Colnaghi i s'inaugurarà el pròxim 17 de març. La mostra "Spanish Modern Landscapes" serà la continuació de "The Golden Age of Spanish Modern Art", que es va fer durant l'estiu a la mateixa galeria. "Va ser un èxit, es van vendre 9 de les 14 obres", ha celebrat el director de la galeria Colnaghi, Jorge Coll. En aquesta línia, el director de la galeria Artur Ramon Art, Artur Ramon, ha recordat que les exposicions que organitzen, a diferència dels museus, permeten que les obres estiguin a la venda.

"L'exposició puja el nivell respecte a l'anterior", ha comentat Ramon sobre "Spanish Modern Landscapes". La mostra inclourà 22 paisatges de 13 autors moderns ubicats entre 1870 i 1920, com Santiago Rusiñol, Joaquim Mir, Modest Urgell, Hermen Anglada Camarasa, Eliseo Meifren, Nicolau Raurich o Laureano Barrau, entre altres. Segons han explicat els galeristes, es tracta d'artistes catalans i espanyols que reflecteixen moviments com el realisme, l'impressionisme o el simbolisme. Un cop la mostra hagi finalitzat es portarà a Barcelona, a la galeria Artur Ramon.

Alguns dels quadres de l'exposició "Spanish Modern Landscapes", a la galeria Colnaghi de Londres. Font: ACN

"Des del principi vam veure que un mercat nou com el que volem construir internacionalment necessita temps i perseverança", ha explicat Ramon. Les tres galeries han treballat en aquesta línia estratègica des del darrer any i mig, i han assegurat que és una feina "exigent" i que implica "picar molta pedra".

A banda de Londres, els galeristes preveuen organitzar altres exposicions en galeries internacionals, com a mínim una cada any. Així, han assegurat que actualment tenen "molts projectes en estat embrionari" dels quals no en poden desvetllar més detalls.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —