Vacunes
Per ACN
Publicat el 18 de setembre 2021

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, adverteix que algunes de les vacunes contra la Covid-19 de què disposen ja haurien caducat i d'altres ho estarien a punt de fer. El departament va fer una previsió al mes d'agost de les dosis que necessitaria de cara al setembre, un cop represa l'activitat després de les vacances d'estiu i d'acord amb els càlculs dels experts, i que apuntaven un increment del nombre de demandants del vaccí. No obstant, aquest augment no s'ha registrat, motiu pel qual hi hauria dosis que ja haurien superat els 30 dies de vida que tenen un cop descongelades. Cabezas ha assegurat que aquestes vacunes es guardaran a les neveres i es consultarà l'Agència Espanyola del Medicament per donar-li el millor ús.

Cabezas ho ha explicat a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, on avui s'han posat es primeres terceres dosis de la vacuna de la Covid-19 a Catalunya. "Pot ser que alguna ja hagi caducat, i d'altres que aquests dies hem de fer tots els esforços perquè la gent se la vulgui posar", ha admès.

És per aquest motiu que ja s'ha començat a calcular quantes d'aquestes dosis estarien ja caducades a través dels centres repartits pel territori, que són qui les custodien. Per aquets motiu, assegura que abans de llançar-les es procedirà a desar-les en neveres i contactar amb les empreses farmacèutiques i amb l'Agència Espanyola del Medicament per determinar el recorregut que han de fer.

"Sempre calculem les dosis i es descongelen en previsió de les que es posaran en les següents setmanes, i a l'agost es va fer una previsió en base a criteris experts per al mes de setembre que no s'ha complert", ha afegit Cabezas. En aquest sentit, apuntaven que s'esperava un increment de la demanda després de les vacances d'agost que no s'ha vist reflectida en les reserves per vacunar-se, motiu pel qual fan una crida perquè tot aquell qui encara no s'hagi vacunat hi faci.

"Tenim centres per vacunar i vacunes però ens falta la gent, tot i això, per sobre dels 12 anys estem en casi el 80% de la població vacunada", ha detallat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —