Alba Vergés
Per ACN
Publicat el 14 d’agost 2020

A partir de dilluns, ja no hi haurà restriccions especials a les ciutats de l’Alt Empordà de Figueres i Vilafant. L’anunci que ha fet la consellera Alba Vergés a Catalunya Ràdio és una decisió presa pel PROCICAT davant d’una baixada de la xifra de contagis en aquestes poblacions. En canvi, la situació no canviarà per Barcelona, els quinze municipis metropolitans que ja es trobaven afectats per les mesures, i les comarques de la Noguera i el Segrià. 

A la mateixa entrevista, la consellera ha valorat les mesures anunciades avui pel ministre de Sanitat, Salvador Illa. Vergés ha considerat que no suposen massa de nou a Catalunya perquè “la majoria ja s’estaven aplicant”. Entre les noves restriccions hi figura la prohibició de fumar al carrer si no es respecten els dos metres de distància. 

Pel que fa a l'evolució de la pandèmia, Vergés ha explicat que Catalunya es troba dins una "bona tendència", malgrat que les xifres d'incidència de casos siguin encara "molt altes". "Hem de procurar baixar les incidències acumulades i la taxa de reproducció del virus; no ens conformem a estabilitzar-la, sinó a reduir els casos, i per això busquem els asimptomàtics", ha dit.

La consellera ha valorat positivament els cribratges massius i ha assegurat que estan “funcionant molt bé”. També ha destacat la implicació tant dels ajuntaments, com del personal sanitari i dels líders veïnals a l’hora de conscienciar a la població perquè es facin les proves.    

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —