Marc Ramentol
Per ACN
Publicat el 27 d’octubre 2020

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat que s'anunciaran noves mesures per frenar els contagis de covid-19. "Hi haurà noves mesures perquè les necessitem", ha remarcat en roda de premsa Ramentol, que ha recordat que precisament divendres és quan decauen les mesures vigents. Previsiblement les mesures actuals persistiran i se n'anunciaran de noves.

Ramentol ha apuntat que encara que s'està veient una lleugera desacceleració en el creixement de l'epidèmia gràcies a les restriccions a la restauració, "no deixa d'haver-hi creixement". Ha insistit que la situació és crítica i el que sistema sanitari "no aguantarà gaire dies ni setmanes" el ritme de contagis. Ramentol també ha detallat que les UCI estan al 80% d'ocupació i que de tots els llits ocupats, el 46%, ho estan per pacients amb coronavirus.

A la roda de premsa Ramentol ha evitat detallar quines són aquestes noves mesures que s'aplicaran argüint que es troben en ple debat tècnic. Així, no s'ha volgut referir a la possibilitat d'un confinament de cap de setmana, com havia suggerit la portaveu del Govern, Meritxell Budó, o de confinaments perimetrals de zones amb una alta incidència. En tot cas, ha fixat el límit en divendres, que és quan expiren les mesures vigents fins ara després de 14 dies en actiu —amb la possibilitat que es prorroguin i se n'afegeixin de noves—.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment del coronavirus a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha advertit que la situació és crítica i "gairebé insostenible" pel ràpid creixement del nombre de casos. "Si hi ha un moment on ens hem de conscienciar que la situació és molt complexa i que hem d'extremar mesures, és aquest", ha insistit.

Situació a les escoles

En relació a les escoles, Mendioroz ha dit que continuen treballant perquè siguin espais segurs, però ha alertat que en alguns centres s'ha superat el 10% de positius respecte el total d'alumnes, dades que ha qualificat de "molt preocupants".

L'epidemiòleg ha aclarit que els contagis no acostumen a ser als centres escolars sinó a fora, però ha remarcat que mentre els contagis a l'exterior siguin tan freqüents "serà difícil funcionar amb normalitat" a les escoles. "Hi ha moltes afectacions en infants, confinaments de grups estrets i d'escoles que dificultaran el curs escolar", ha avisat.

Retards en les PCR

Al seu torn, Ramentol ha admès que aquesta setmana s'han registrat alguns retards en la realització de proves PCR a persones que l'han sol·licitat i ho ha atribuït al gran nombre de peticions rebudes. A més, ha recordat que es va haver de fer un cribratge entre els professionals de l'Hospital Vall d'Hebron per un brot detectat a l'hospital i per això se'n va sobrepassar la capacitat. Ramentol ha explicat que durant els propers dies i amb l'ajuda dels tests d'antígens es podrà eixugar aquesta bossa de proves pendents.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —