Alba Vergés.
Per EFE i Redacció
Publicat el 19 de juliol 2020

El Departament de Salut ha enviat missatges SMS als telèfons particulars de 149.000 catalans, la majoria del Segrià, que es consideren de risc molt alt, alt o moderat de patir complicacions, en cas de contagiar-se de Covid-19. Els motius de risc poden ser tant per edat com pel fet de tenir patologies prèvies, que podrien empitjorar el seu estat.

En el missatge s’insta a les persones a extremar les mesures de protecció i restringir el contacte social. A més a més, inclou un enllaç on es recullen totes les mesures que necessiten complir: evitar trobades amb gent amb qui no es conviu normalment, contactar amb el centre sanitari de forma no presencial, teletreballar sempre que sigui possible, entre moltes altres. 

Segons Salut, de moment només s’ha notificat els ciutadans del Segrià, un dels punts de Catalunya on el nombre de contagis és superior i on ja s'ha procedit a aplicar restriccions de mobilitat. Es preveu que durant els pròxims dies s’envïi l’avís SMS a la resta de catalans que compleixin amb els factors de risc esmentats. El Departament de Salut calcula que a tot Catalunya hi ha 1,8 milions de persones amb risc alt de patir complicacions si es contagien de coronavirus.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —