Sota el lema "ho seguirem donant tot", fan una crida a l'autoresponsabilitat per seguir mesures preventives de contagis
Per ACN
Publicat el 04 de febrer 2021

El Departament de Salut ha engegat una campanya de conscienciació de la Covid-19 dirigida als joves. La campanya disposa de la col·laboració de sis influencers, és a dir, referents juvenils de les xarxes socials, i professionals sanitaris joves que estan vivint de primera mà els efectes de la malaltia. Aquests sis referents s'han reunit amb diferents sanitaris als hospitals catalans, on han explicat experiències i neguits que han compartit amb els seus seguidors a les xarxes. Sota el lema "#HoSeguiremDonantTot", fan una crida a l'autoresponsabilitat i comparteixen consells sobre la importància d'adoptar mesures preventives contra la covid i evitar al màxim trobades socials.

Les publicacions que s'han fet fins ara han arribat a 1,5 milions de joves i han suposat un total de 45.000 interaccions.

Els influencers implicats són Marta Cillán i Sara Giménez, cocreadores de @Devermut (2016); la realitzadora i il·lustradora Marta Puig (@Lyona_ivanova); el creador de continguts David Rodríguez (@Daviditsme_cat); el periodista i youtuber Valentí Sanjuan (@Valentisanjuan); l'artista Damià Rodriguez (@Lildami); i Álvaro García (@Alvaro_loputo).

D'altra banda, els hospitals que han participat en aquesta acció dirigida als joves són l'Hospital de la Vall d'Hebron, l'Hospital de Bellvitge i l'Hospital del Mar. En concret, sis professionals d'entre 25 i 30 anys han compartit les seves experiències de primera mà. Tots ells han tractat amb pacients Covid i una d'elles és infermera i també pacient de Covid persistent.

233 joves a l'UCI el 2020

Durant el 2020, prop de 90.000 joves, d'entre 15 i 35 anys, van contagiar-se de la Covid-19, dels quals 2.950 van haver de ser ingressats a l'hospital. Tot i que la Covid-19 no és un virus que afecti majoritàriament aquest sector, 233 joves van estar ingressats a l'UCI.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —