La consellera de salut, Alba Vergés, durant la seva intervenció en el ple monogràfic de la Covid-19 l'1 de juliol de 2020
Per ACN
Publicat el 03 de juliol 2020

El Departament de Salut no planteja, de moment, el confinament selectiu d'algunes zones de Lleida, però sí que reclama als ciutadans que baixin el ritme i ajornin totes aquelles activitats que no siguin imprescindibles. Vergés ha indicat a Catalunya Ràdio que la incidència de casos a Lleida aquesta setmana s'ha doblat respecte a la passada, però ha explicat que la major part de la mobilitat es dona dintre de la zona on estan augmentant els positius. Per això, ara per ara, no es planteja un confinament a Lleida com el de la Conca d'Òdena.
 
Vergés ha reconegut que el volum de casos positius de Covid-19 comença a ser important, així com algunes entrades a l'hospital i a l'UCI. La consellera ha apuntat que no són els brots el que preocupa, sinó el fet que creixi el volum de casos i que això faci que alguns es puguin escapar, el que implica transmissió comunitària i complexitat. La setmana passada la incidència va ser de 167 casos, i aquesta és de 325, el doble. A més, augmenten les hospitalitzacions. "El virus s'està transmetent, volem realment doblegar aquesta corba de Lleida", ha insistit.

En aquest sentit, ha assenyalat que el paper més important el té la ciutadania, que "s'ho ha de prendre molt seriosament". "Ja hem vist que en una setmana o dues et pot canviar el panorama i pot fer estralls", ha avisat.

La consellera ha aprofitat per reclamar als habitants de la Franja que vagin al seu hospital de referència, el de Barbastre (Osca), per no col·lapsar l'Arnau de Vilanova (Lleida) i així preparar-lo per si hi hagués un augment molt important de casos i d'hospitalitzacions.

També s'està prestant especial atenció a persones grans i vulnerables, les que viuen a casa i les de les residències. Ha explicat que s'implementaran mesures de control, com ara durant les visites, i es vigilarà molt la simptomatologia i els professionals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —