Salut proposa que Barcelona i l'àrea metropolitana entrin a la fase 1 el pròxim dilluns
Per ACN
Publicat el 18 de maig 2020
Temps de lectura 4 minuts

El Departament de Salut ha proposat aquest dilluns al Ministeri de Sanitat que, a partir del pròxim dilluns 25 de maig, Barcelona i l'àrea metropolitana passin a la fase 1. El govern també ha demanat a l'executiu espanyol que les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran entrin a la fase 2. Una proposta que s'ha traslladat al govern espanyol en una reunió entre la consellera de Salut, Alba Vergés, i els alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana. 

Salut indica que “s’està constatant” que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic, és a dir, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva. Un fet que, sumat a què fa més dies que s’ha impulsat la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR a l’atenció primària, “fa concloure que ja és un bon moment per a fer aquest pas de fase”.

Activitat esportiva i cultural

Cal recordar que als territoris on s'avanci a la primera fase es podrà reprendre l'activitat esportiva, tant professional com no professional, i es permetrà que 10 persones es puguin reunir, tant a l'aire lliure com en un domicili o en una terrassa. Aquestes últimes podran obrir amb la meitat de l'aforament habitual. També es pot anar a comprar o gaudir de serveis en establiments, sense cita prèvia, que no superin els 400 metres quadrats; també és possible allotjar-se en hotels i establiments turístics sense fer ús de les zones comunes.

En l’àmbit de la cultura, es pot assistir a espectacles d’un màxim de 30 persones en espais tancats o 200 a l’aire lliure, visitar museus amb el 30 % de l’aforament i anar a biblioteques per a préstec i devolució de materials. D'altra banda, es pot anar a llocs de culte si no se supera un terç de l’aforament i celebrar vetlles i enterraments amb un màxim de 10 persones en espais tancats.

La mascareta serà obligatòria en espais tancats i al carrer

L'ús de la mascareta serà obligatori, tant en el transport públic com en espais tancats i al carrer, quan no sigui possible garantir una distància de dos metres entre persones

Així ho han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes en el marc del Consell Interterritorial com a mesura per evitar la propagació del coronavirus. Es publicarà una ordre ministerial en els propers dies que regularà l'ús de mascaretes. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —