Salut proposarà prorrogar el tancament de l'oci nocturn a Catalunya 15 dies més
Per ACN
Publicat el 07 d’agost 2020

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat en una roda de premsa que Salut demanarà una pròrroga de 15 dies més del tancament de l'oci nocturn a Catalunya, una mesura que expira aquesta setmana. Des que la resolució va entrar en vigor el 25 de juliol, el sector ha demanat que no es prorrogui més enllà dels 15 dies establerts inicialment.

D'altra banda, Salut Pública recorrerà contra la decisió judicial que permet a restaurants i bars obrir més enllà de mitjanit, però per un tema processal el presentarà a partir del dia 11 d'agost, ha informat Argimon.

El secretari de Salut Pública ha afirmat que la situació del coronavirus a Catalunya "no és crítica" però que cal no perdre de vista les mesures de responsabilitat i protecció de cara als dies que queden d'estiu.

Quant a la classificació de Catalunya en vermell per part del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties, Argimon ha assenyalat que no tots els països comparteixen la mateixa metodologia i que el que és important és que les autoritats sanitàries de cada territori es responsabilitzin i responguin per la seva situació. "Estem en una epidèmia amb transmissió comunitària. Per això hem establert mesures i estem en vermell", ha constat el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz.

Des de Salut emfatitzen la importància de la solidaritat col·lectiva. Argimon ha reconegut que un dels elements més complicats per al control de la pandèmia és el compliment de l'aïllament i la quarantena, sobretot d'aquelles persones que, tot i estar contagiades, es troben bé. "Aquesta pandèmia és clarament un exemple per a la solidaritat. Si en tenim, ens en sortirem. Si no, tindrem problemes", ha conclòs.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —