Sàmper afirma que ha de ser el Parlament qui legisli l'ús dels projectils de foam
Per ACN
Publicat el 29 d’abril 2021

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat aquest dijous que ha de ser el Parlament de Catalunya qui decideixi sobre l'ús dels projectils de foam. "Aquesta casa ha de dir quin és el sistema i quin és el mecanisme que s'ha de fer servir", ha insistit. Sàmper ha respost d'aquesta forma a una pregunta del grup En Comú Podem en el marc de la sessió de control al Govern, recordant que és necessari disposar d'eines que ajudin els agents a protegir "la majoria" de persones que volen reunir-se de forma pacífica. Tot i això, el diputat Marc Parés ha aprofitat per qüestionar el model policial del país, recordant a ERC i la CUP que amb JxCat "difícilment" es podrà "democratitzar". 

En aquest sentit, ha afegit que un Govern format pels republicans, els comuns i els cupaires sí que "faria possible" aquesta i "moltes altres transformacions". "Calen mecanismes independents per controlar les actuacions policials", ha insistit.

Sàmper ha recordat que "no hi ha cap problema" en fer una revisió del protocol perquè "ja s'està fent". Així ha explicat que hi ha deu grups de treball muntats i que es faran públics la resta de documents de forma "íntegra".

El conseller, però, ha reblat que s'ha de tenir un mecanisme per poder preservar l'ordre públic i ha demanat que no se'n faci "demagògia". "És una cosa que està molt per sobre dels pocs violents que hi ha a les manifestacions", ha dit.

Intervenció policial als desnonaments

Paral·lelament, preguntat per l'actuació dels Mossos en els desnonaments, Sàmper ha recordat que el cos actua com a "policia judicial" i que és "injust" que sempre rebi com a executor. "No es veuen les actuacions dels jutjats, els serveis socials, els ajuntaments... és un fet que hem de resoldre entre tots", ha apuntat.

Així ha assegurat que, per tal de suplir "les mancances" del sistema, s'ha impulsat una taula de treball per "socialitzar la situació", "compartir els coneixements" i "buscar millores". "El problema de l'habitatge s'ha vist agreujat per la Covid-19, hem de buscar una solució i donar aixopluc a les famílies", ha afegit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —