Samper
Per ACN
Publicat el 16 de desembre 2020

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimecres que l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya els últims dies és "extremadament preocupant". En una intervenció al ple del Parlament, Aragonès ha afirmat que "no anem gens bé" i que els propers dies són "claus" per frenar la tendència de contagis o caldrà plantejar noves "mesures restrictives". El republicà ha manifestat que no està en dubte avançar de "tram" sinó que, si no hi ha una millora en les dades en els propers dies, "probablement" s'haurà de fer un "pas enrere" per protegir el sistema sanitari. "No ens podem relaxar, el compromís d'autoprotecció és imprescindible", ha manifestat Aragonès.

A poc més d'una setmana per Nadal, Aragonès ha fet una nova crida a la responsabilitat i ha recordat a la ciutadania que els contagis de la Covid-19 es produeixen per la interacció social. El vicepresident ha defensat que les festes nadalenques no es poden celebrar com estàvem acostumats per molt que tots necessitem el "caliu" de famílies i amics.

En concret, ha assegurat que després de "tants mesos" de pandèmia no es pot acceptar que "normalitzem la tragèdia". "Si no complim amb les mesures posem en perill els nostres. Si pensem que per fer trobades fora de la bombolla no passa res, posem en perill les persones més vulnerables", ha alertat.

El líder d'ERC al Parlament ha demanat a la ciutadania que sigui "curosa" i que actuï amb tota la "consciència i precaució del món". "Responsabilitat pels dies que vénen", ha conclòs Aragonès.

En la mateixa línia, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, també ha demanat a la ciutadania ser "curosos" i "seriosos" amb les seves decisions de cara als propers dies. Ha dit que aquest 2020 no es poden posar per davant els interessos "socials als personals", en una referència a les trobades de Nadal. "Ens agradaria estar tots junts en família, però no podrà ser", ha insistit. 

Sàmper ha avalat la decisió de reobrir determinats centres comercials després d'haver-ne garantit la ventilació "òptima". Ha assegurat que l'executiu català treballa per garantir el "binomi" entre salut i economia. 

El titular d'Interior ha posat d'exemple la gestió de la pandèmia que s'ha fet al Japó. Ha recomanat als catalans que es trobin més endavant: "Celebrem el Nadal al febrer o al març". I ha afegit: "Siguem capaços en benefici de tota la societat i de Catalunya d'intentar que el Govern no es vegi amb la obligació de tirar enrere".. 

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, s'ha mostrat "molt preocupada" per les dades epidemiològiques de Catalunya i les de l'entorn. Això sí, s'ha mostrat esperançada pel coneixement clínic adquirit respecte la Covid-19 i per la proximitat de la vacuna. 

Sobre la vacuna ha recordat que és "segura" gràcies a un esforç mundial i que no s'ha saltat "cap fase en l'elaboració de la vacuna". Ha advertit, però, que quan comenci la vacunació els efectes trigaran a notar-se. 
Per això, ha defensat gestionar la situació sent "molt escrupolosos". Ha reclamat posar el "focus" en les persones més vulnerables, com els usuaris de les residències de la gent gran. 

"No abaixem la guàrdia. Tenim la vacuna a tocar. Cal un darrer esforç ara que ja veiem la llum al final del túnel", ha reclamat. Això sí, igual que Aragonès, Vergés ha alertat que en cas que sigui necessari es "retrocedirà si fa falta" en les mesures de flexibilització de les restriccions. 

Vergés ha emplaçat la ciutadania a "complir les mesures" i a tenir "coresponsabilitat". També ha criticat que govern espanyol per ser "l'únic Estat" que no mou "ni un dit" amb les ajudes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —