Sánchez fixa juny com l'inici de la "vacunació massiva de menors de 50 anys"
Per ACN
Publicat el 17 de maig 2021

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit avui que el mes de juny serà el punt d'inici d'una "vacunació massiva de persones menors de 50 anys". Sánchez també ha fixat juny com el mes en què el govern espanyol vol que comenci a operar el certificat verd digital que ha de permetre la reactivació del turisme per salvar la campanya d'estiu. La incidència actual del virus i el bon ritme de vacunació permeten el president d'Espanya ser optimista respecte a la immunitat de grup, per a la qual assegura que falten "93 dies".

Sánchez ha fet aquestes manifestacions a la inauguració d'un fòrum empresarial iberoamericà on ha recordat la bona marxa de la pandèmia i els "rècords" de vacunació. "Estem prop d'un ritme setmanal de 3 milions de vacunes administrades i el sistema nacional de salut està preparat per superar aquest ritme en les pròximes setmanes". 

Segons Sánchez, un cop que "la immensa majoria de les persones de 70 a 79 anys hagin rebut la pauta completa" el mes juny "serà l'inici d'una vacunació massiva de les persones de menys de 50 anys".

Pel que fa al certificat verd digital, ha recordat que l'Estat és un dels països seleccionats per a les proves pilot des del 14 de maig. Segons el president espanyol, aquestes proves pilot han obtingut uns "primers resultats francament positius" i el seu govern espera implementar-lo "abans que acabi el mes de juny". Segons Sánchez, "aquesta serà una extraordinària notícia per al nostre turisme". En aquest marc ha tornat a prometre que l'Estat enviarà 7,5 milions de dosis a països llatinoamericans.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —