Sánchez ofereix a les autonomies aplicar l’estat d’alarma
Per ACN
Publicat el 25 d’agost 2020

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ofert a les comunitats autònomes la possibilitat de declarar l’estat d’alarma per territoris per així contenir els rebrots. Després del Consell de Ministres d’avui ha dit: “Totes les CCAA tenen a la seva disposició l’eina legal de l’estat d’alarma i la possibilitat de sol·licitar-ne la declaració a tot o part del seu territori”. Com que l’estat espanyol és “descentralitzat” i les autonomies són les que tenen les competències en Salut i Educació, Sánchez ha cregut adient oferir a les CCAA aquesta declaració. Així doncs, es reforçaria la “cogovernança” i la “cooperació” entre administracions.

Qui hauria de sol·licitar l’estat d’alarma davant del Congrés dels Diputats seria el president autonòmic, tot i que el govern espanyol està disposat a donar suport a les peticions de les autonomies que ho demanin, ja que els membres de PSOE i Unides Podem hi votarien a favor. Tot i això, els estats d’alarma autonòmics no tenen per què significar un confinament com el que es va decretar al març. 

Mobilització de l'exèrcit

D’altra banda, Sánchez ha posat a disposició 2.000 militars perquè ajudin a les autonomies a fer tasques de rastreig. El president també ha instat a les autonomies a fer servir l’aplicació “RadarCovid” per facilitar els rastrejos.

“Els instruments legals amb els quals comptem són suficients per afrontar la pandèmia. Ho van ser en el pitjor moment i ho són ara”, ha dit Sánchez. Ha afirmat que el tipus de resposta que es doni en aquesta “segona fase” ha de ser diferent de la primera perquè el grau de coneixement de la Covid-19 és més gran i la “maquinària” està més preparada. 

Tot i això, el president del govern central ha afirmat que les dades d’evolució de la pandèmia són “preocupants”. Sánchez ha dit que cal estar “alerta”, encara que ha demanat “serenitat”. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —