Sánchez trasllada als presidents autonòmics que els garantirà els recursos econòmics per acollir refugiats ucraïnesos
Per ACN
Publicat el 13 de març 2022

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat als caps d'executius autonòmics que els garantirà els recursos necessaris per a l'acollida de refugiats ucraïnesos. Fonts de la Moncloa han explicat que així ho ha comunicat en la sessió de treball de la Conferència de Presidents d'aquest diumenge a La Palma, a la qual assisteix excepcionalment el cap de l'executiu català, Pere Aragonès.

Sánchez també ha confirmat que Barcelona acollirà un dels tres grans centres d'acollida de refugiats -juntament amb Alacant i Madrid- i ha dit que estudien obrir-ne un quart a Màlaga. Un altre element exposat per Sánchez és que impulsarà rebaixes impositives per als sectors afectats.

Les mateixes fonts han explicat que Sánchez ha subratllat l'esforç fiscal que està fent amb rebaixes de tots els impostos de la llum, la qual cosa suposa entre 10.000 i 12.000 milions d'euros fins a finals d'any. El president ha declarat que l'executiu treballarà en conferències sectorials amb els sectors afectats les diferents possibilitats i vies sobre la qüestió.

També ha demanat a les autonomies que aportin les seves propostes per al pla de resposta a la crisi anunciat la setmana passada i ha demanat suport a les comunitats per desenvolupar la proposta per desacoblar el preu del gas del preu de la llum.

Sobre l'evolució del conflicte d'Ucraïna, Sánchez ha avisat que serà llarg i ha reiterat que cal la màxima unitat. En aquest sentit, el president espanyol ha reclamat màxima col·laboració a les autonomies per intercanviar informació per poder aplicar les sancions als oligarques russos amb màxima eficàcia.

Pel que fa a l'acollida de refugiats, Sánchez ha explicat que hi ha 5.400 places d'acollida del sistema estatal gestionat pel govern espanyol i 12.800 de les comunitats autònomes i ajuntaments. També ha anunciat l'enviament d'un paquet d'ajuda humanitària de 23 milions d'euros a Ucraïna.

Text per Andrea Zamorano

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —