Pedro Sánchez
Per ACN
Publicat el 06 de desembre 2020

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, veu "marginal" el xat d'exmilitars espanyols des del qual es propagaven missatges d'odi. Ho ha dit en una entrevista al El Periódico aquest dissabte, on també ha assegurat que més enllà d'un grup "de nostàlgics", el què és "veritablement" preocupant és la propagació dels "mateixos missatges" des de tribunes polítiques que no són marginals.

"Franco ha sortit del Valle de los Caídos, però continua al cap d'uns quants" ha afirmat. Sánchez també ha respost a tots aquells que l'acusen de no seguir la Constitució que mentre els socialistes estiguin "al timó" del govern espanyol, aquesta es regirà "del primer a l'últim article". "Sempre ha estat el nostre compromís" ha subratllat.

En aquest sentit, Sánchez ha apuntat que la seva concepció d'Espanya "és diferent" a la que pot tenir la dreta, assegurant que és més "plural i diversa". "La dreta està perduda en un laberint i una competició amb la ultradreta" ha assegurat, "un fet que li impedeix anteposar els interessos generals davant d'aquells de partit".

El president espanyol també ha parlat dels pressupostos aprovats. "Era el moment de la integració i no de l'exclusió" ha assenyalat, referint-se al suport de partits com ERC o Bildu. "Per part meva he intentat que arribar al màxim de grups parlamentaris" ha assegurat. Sánchez considera doncs, que partits com el de Puigdemont (JxCat), el de Casado (PP) o el d'Abascal (VOX) s'han "desentès" de la ciutadania.

Amb relació a la coalició amb Unides-Podem el president socialista ha defensat que és veritat que a nivell "estatal" és la primera vegada que es governa en coalició des de fa vuitanta anys. Un fet al qual li ha tret ferro recordant que hi ha casos similars a "Catalunya" i en "molts ajuntaments". Així, ha avisat a aquells que vulguin "debilitar" el govern, que només seran benvingudes aquelles "crítiques constructives" que es facin per millorar la coalició.

Les conseqüències de la Covid-19

Pel que fa a la gestió del govern espanyol de la crisi del coronavirus, Sánchez considera que la pandèmia va entrar directament a través dels "volts internacionals" perquè Espanya disposa d'un gran "potencial i fortalesa" envers altres països. Això sí, defensa que el sistema sanitari ha estat capaç d'oferir una resposta equivalent al desafiament. Tot i això Sánchez creu que una de les lliçons que es poden extreure de la pandèmia és la necessitat de "reforçar l'atenció primària". "El sistema nacional de salut ha focalitzat els seus recursos en el sistema hospitalari" ha admès.

De fet, el president del govern espanyol ha apuntat que bona part dels recursos del fons de recuperació europeu aniran destinats a la sanitat. "A la compra de vacunes, però també a la inversió i renovació de la maquinària del sistema de salut" ha subratllat. Un altre dels elements en què ha incidit ha estat l'atenció de les residències, la qual ha de disposar d'uns serveis d'atenció "de proximitat". En conseqüència, sosté, s'hauria també de reformar la llei actual de dependència.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —