Els sanitaris diuen prou: menys retallades i millors condicions laborals
Per ACN i Redacció
Publicat el 12 de maig 2020

Centenars de professionals de la salut s'han concentrat avui a les portes de l'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital del Mar i l'Hospital de Bellvitge, entre altres centres, per protestar contra les seves condicions laborals. Demanen recuperar la jornada de 35 hores, més seguretat als llocs de treball, més equips de protecció individual (EPI) i tests mentre duri la pandèmia. Avui, coincidint amb el Dia Internacional de la Infermera, s'han fet dues concentracions diferents, una al matí i l'altra al vespre.

Una sanitària es manifesta a la porta de l'Hospital Vall d'Hebron. FOTO: LORENA SOPENA

Els sanitaris denuncien que han hagut de treballar amb EPIs reutilitzats o trencats durant l'emergència sanitària i que, en alguns centres, fins i tot, s'han hagut de fabricar els equips de protecció amb bosses d'escombraries. 48.320 professionals sanitaris s'han contagiat del coronavirus a l'Estat, segons les dades del Ministeri de Sanitat d'aquest dilluns.

Els professionals de la salut s'han concentrat sota el lema "#AplaudimentsEnDrets", una campanya impulsada a través de les xarxes socials que reclama que els aplaudiments que els dediquen aquests dies des dels balcons es converteixin en drets que es tradueixin en una millora de les seves condicions laborals.

Entre les reivindicacions que recull el manifest de la campanya, els sanitaris demanen estabilitat laboral amb contractes dignes, convocatòries de places d'acord amb les vacants, i que s'acabin les interinitats de més de deu anys. També demanen recuperar el 5 % de retallades en tots els conceptes retributius i la jubilació als 60 anys. Alhora, reclamen que siguin valorats com a professionals i no com a herois, i que no es torni a retallar en sanitat pública.

Més fotografies:

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —