Sant Pau impulsa més de 30 investigacions per combatre i conèixer la Covid-19
Per Redacció i EFE
Publicat el 02 de juny 2020

L'Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau) de Barcelona ha iniciat més d’una trentena de projectes de recerca en diverses àrees per combatre i conèixer millor la malaltia de la Covid-19.

Els diversos projectes estan orientats a la millora del tractament dels pacients afectats per la Covid-19. S’inclouen diversos assajos clínics amb fàrmacs, un dels quals estudia l’ús combinat d'hidroxicloroquina, azitromicina i tocilizumab per al tractament de la infecció per SARS-CoV-2. 

També es volen identificar factors genètics i bioquímics que permetin predir el pronòstic dels pacients, així com la influència de patologies prèvies en l’evolució clínica dels pacients. Un altre estudi també vol augmentar el coneixement sobre la resposta immunitària a la infecció per identificar donants adequats entre els treballadors de l’hospital per fer teràpia plasmàtica. Finalment, també es vol investigar com afecta la Covid-19 a la salut mental. 

Aquests projectes d'investigació s'han presentat en nombroses convocatòries obertes per la via d'urgència per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el departament de Salut/Biocat, la Fundació Daniel Bravo-Andreu, la Fundació La Caixa, l'Institut de Salut Carlos III i la Comissió Europea Programa Marc H2020, entre altres institucions.

Altres projectes són finançats amb fons propis, donacions o estan pendents de rebre finançament, com un estudi de la funció placentària i cardíaca materna en gestants afectades per coronavirus, la lesió pulmonar precoç provocada per la Covid-19 o la detecció del dany neurològic en pacients per Covid-19, entre d’altres. 
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —