Torna Sau
Per ACN
Publicat el 04 de maig 2021

Sau30 reinicia aquest diumenge al teatre La Passió d'Esparreguera la gira de presentació del disc Quina nit, quina lluna. La banda osonenca, que es va mantenir en actiu fins a la mort de Carles Sabater el 1999, tornarà a interpretar els seus èxits més coneguts, com ara Boig per tu, Envia'm un àngel o Si un dia he de tornar, entre d'altres. El músic Pep Sala ha explicat en declaracions a l'ACN que l'espectacle es basa en el disc Quina nit, que la banda osonenca va treure als anys 90 i que recull alguns dels seus temes més populars. "És el primer concert després de l'any i mig que fa que no pugem als escenaris", ha dit Sala. Sau30 també actuarà el 2 d'octubre a l'Auditori de Cornellà.


"Farem uns quants concerts, sempre amb la nostra idea de menjar poc i pair bé", ha confessat Sala. En aquesta línia, ha assegurat que volen fer les actuacions "en bones condicions" i sense estressar-se "excessivament". La banda de rock català ha aprofitat per preparar aquesta nova gira durant el confinament i, de fet, va estar enregistrant un concert en directe des de l'Observatori Astronòmic Albanyà, que durant el Nadal es va poder veure per TV3.

Inicialment el concert de reinici de la gira havia de ser a Cornellà el 16 d'abril, però a causa de les restriccions per la pandèmia es va haver d'ajornar. "Ens fa molta il·lusió tornar a ser a dalt de l'escenari", ha valorat Sala.

Paral·lelament al concert, Pep Sala, juntament amb el mànager del grup en els primers discos, Joan Capdevila, publiquen aquest dijous Quina nit: El disc que va canviar les nostres vides (Rosa dels Vents), un llibre que narra com van viure la creació, gravació, promoció i gira del conegut disc dels inicis dels 90, que va vendre més de 100.000 còpies i va popularitzar-se amb temes com Boig per tu. "Hi parlem d'anècdotes, de vivències i de records", ha assegurat Sala.
 El llibre es publica amb motiu del 30è aniversari de la publicació de l'emblemàtic disc i recull també el testimoni d'altres membres que van formar part de la banda entre el 1989 i el 1991. "Tenim un record meravellós d'aquella època, ens ho vam passar molt bé i va ser fantàstica", ha valorat Sala.

Sau30 va néixer l'octubre del 2017, quan es complien 30 anys del primer concert del grup. Els osonencs van tirar endavant diferents iniciatives per commemorar l'aniversari, com ara el disc Una nit al teatre. El març del 2018 la banda va redebutar als escenaris a la gala dels Premis Enderrock a l'Auditori de Girona, on també es va fer reconeixement a la seva trajectòria.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —