La secta Edelweiss, protagonista del primer documental de RTVE Play
Per EFE
Publicat el 12 de setembre 2021

La plataforma RTVE Play s'ha llançat a la producció pròpia de documentals amb "Edelweiss", la sèrie documental que tracta la història d'aquest grup de muntanya, la secta més destructiva de l'estat espanyol. S'estrenarà el pròxim 22 de setembre i seran quatre episodis produïts en col·laboració amb 100 Bales (The Mediapro Studio) que comptaran amb els testimonis d'alguns dels seus principals protagonistes.


La secta Edelweiss
El documental aborda la història de l'organització Edelweiss, que entre 1971 i 1984 va captar a un gran nombre de joves d'entre 10 i 13 anys amb l'excusa de ser una agrupació de muntanya. Sota el lideratge d'Eduardo González Arenas, "Eddie", que es presentava davant els joves com un príncep d'un altre planeta que havia vingut a la Terra per a salvar-los d'un cataclisme mundial, la secta va exercir un control absolut sobre els menors sometent la seva voluntat perquè estiguessin al servei dels foscos plans d'"Eddie".

El que aparentment era una associació d'activitats a l'aire lliure amagava una secta perillosa en la qual les pràctiques paramilitars i els abusos de tota mena eren a l'ordre del dia sota la tutela i el lideratge d'"Eddie", considerat gairebé com un Déu provinent d'un altre planeta.

Creada i dirigida per Eulogio Romero, "Edelweiss" narra com el grup de muntanya va captar centenars de xavals durant els seus més de 10 anys d'existència, primer a Madrid, on va sorgir, per després estendre's per la resta de la península.

Els  4 episodis inclouen la participació d'experts en el món de les sectes com Eduardo Bravo o Miguel Perlado i testimonis de l'inspector de policia encarregat del cas, José A. Àvila, del periodista de recerca de la revista "Interviú" que més a prop va tenir a "Eddie", Perfecte Conde, i de diversos d'aquells nens que van ser membres de Edelweiss.

A més d'aquests testimonis, "Edelweiss" compta amb imatges d'arxiu i recreacions ficcionades que ajuden a comprendre el fenomen d'aquesta secta que va acabar en el major judici per corrupció de menors de la història de l'estat espanyol l'any 1991, copant les portades i titulars de la premsa de l'època.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —