Ritme constant en el segon dia de cribatge a Reus
Per ACN
Publicat el 22 d’agost 2020

Continuen les jornades de cribatge massiu previstes pel Departament de Salut a la capital del Baix Camp, on el ritme està sent similar al del primer dia a l'Hospital Sant Joan i el CAP Sant Pere per fer-se les proves PCR.

Aquest divendres es van fer 860 tests, segons ha informat Salut, una mica per sota dels 1.000 que hi havia com a objectiu. En total es preveuen fer 3.000 proves a persones d'entre 20 i 50 anys dels barris Pastoreta, Monestir i Sardana. Si s'assolís la xifra, suposaria un 50% de la població dels tres barris d'aquesta franja d'edat. A banda, el consistori ja ha començat a tancar els parcs municipals i no descarta aplicar noves restriccions a partir de dilluns.

Tot i el ritme matinal, que ha estat força constant, de moment no hi ha hagut aglomeracions ni al CAP Sant Pere ni a l'Hospital Sant Joan. A l'exterior dels centres, s'hi han instal·lat unes petites carpes perquè els veïns no hagin d'estar al sol, en cas que hi hagi cua. El recorregut també està senyalitzat i els voluntaris de Protecció Civil i agents de la Guàrdia Urbana orienten els ciutadans que es van a fer la prova. 

Mesures publicades al DOGC

Aquest dissabte al migdia s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les mesures decretades pel Departament de Salut per aturar la propagació del coronavirus a Reus, i que va anunciar la consellera Alba Vergés aquest divendres. A grans trets, queden prohibides les trobades de més de deu persones i es limita l'aforament al 50% en bars i restaurants. Tampoc es podrà consumir a les barres dels establiments; i es restringeix l'aforament en cerimònies religioses al 33% i en esdeveniments culturals i esportius, al 50%. Les mesures tenen una vigència de quinze dies.

Un cop publicada la resolució, també s'han fet efectives les normes que aquest divendres va aprovar el Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus, també per als propers quinze dies. En concret, es tanquen els parcs municipals, les instal·lacions esportives municipals a l'aire lliure i les zones de jocs infantils. Alhora, es reforçarà la desinfecció de la via pública a la ciutat, començant pels barris en els quals s'han iniciat els cribratges.

L'alcaldessa accidental de Reus, Montserrat Vilella, ha instat la ciutadania a quedar-se a casa i que només se surti per qüestions imprescindibles, així com que les relacions socials es facin només amb els grups de convivència. Pel que fa al compliment de les normes per part dels establiments comercials de restauració, ha advertit que "la Guàrdia Urbana, si ha de sancionar, sancionarà". "Ens hi juguem molt", ha reafirmat.

A més, ha comentat que dilluns hi haurà una nova reunió del Comitè d'Emergències municipal, en el qual es posaran damunt la taula noves mesures, com ara eliminar temporalment "les activitats esportives internes, culturals i de promoció de ciutat".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —