Noies de l'escola de Jangebe
Per EFE
Publicat el 27 de febrer 2021

Fins a 300 alumnes poden haver estat segrestades en una escola governamental de secundària per a noies a la ciutat de Jangebe, a l'estat nord-occidental de Zamfara (Nigèria), després que un grup d'homes armats hagi atacat el centre aquesta matinada, segons han confirmat a EFE les autoritats locals.

"Sí, hem rebut un informe sobre el segrest d'unes 300 alumnes a Jangebe, però encara no podem confirmar el nombre exacte de segrestades ni donar més detalls sobre el succeït", ha informat a EFE Alhaji Abubakar Dauran, Comissionat de Seguretat i Assumptes Interns de Zamfara. "Encara estem esperant els informes del cos de Policia i de l'escola", afegeix, sobre un atac que les autoritats consideren podria haver estat perpetrat per "bandits".

El grup d'homes armats ha irromput a l'internat sobre la una de la matinada, segons declaracions sota anonimat d'un membre de l'escola al mitjà local The Punch, i ha començat a traslladar forçosament les alumnes a vehicles Toyota Hilux i motocicletes.

"Quan han arribat a l'escola hem pensat que eren personal de seguretat, però el nostre temor i consternació s'han confirmat quan han començat a emportar-se les nenes", detalla aquesta font, qui confirma que alguns dels atacants vestien uniformes falsos. "Gairebé em desmaio quan m'he assabentat del segrest de les estudiants, entre elles la meva filla", ha dit a aquest mateix mitjà el pare d'una de les estudiants identificat com Malam Lawal Jangebe.

El segrest de Zamfara es produeix nou dies després que un grup d'homes armats raptés 28 estudiants i diversos professors de l'Escola de Ciències del Govern a Kagara, a l'estat occidental de Níger, que a més estava custodiada per guàrdies de seguretat.

I el passat 11 de desembre, també van ser segrestats 344 estudiants d'una escola de Kankara, a l'estat de Katsina (nord-oest). El rapte va ser reclamat pel grup gihadista Boko Haram, que fins llavors es limitava a atacar i cometre actes similars en el nord-est del país. Aquests alumnes van ser localitzats i alliberats una setmana més tard en un bosc de l'estat veí de Zamfara, on s'ha produït ara aquest últim segrest.

L'ONU condemna el segrest

El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha exigit aquest divendres l'alliberament immediat i sense condicions de les 317 alumnes segrestades aquesta matinada. "Les escoles han de ser sempre un lloc segur per a aprendre sense por a la violència", ha assenyalat el seu portaveu, Stéphane Dujarric, durant la conferència de premsa diària.

Unicef, l'agència de l'ONU per a la infància, també ha denunciat el succés, que se suma a una llarga llista de segrestos semblants a escoles nigerianes durant els últims anys. "Estem enutjats i tristos per un altre brutal atac contra alumnes a Nigèria", assenyala en un comunicat Peter Hawkins, representant d'Unicef al país.

"Aquesta és una greu violació dels drets dels nens i una experiència horrible per a ells, que pot tenir efectes duradors en la seva salut mental i benestar", afegeix Hawkins, qui ha reclamat el seu alliberament immediat i ha demanat al Govern que prengui mesures per a garantir la seguretat a les escoles.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —