Aragonès
Per ACN i Redacció
Publicat el 27 de març 2021

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha convocat per dimarts que ve a les 10 del matí la segona volta del ple d'investidura. El candidat, Pere Aragonès (ERC), hi arribarà amb poques opcions de ser investit. En la primera sessió, Aragonès només ha rebut avui el suport d'ERC i CUP. Dimarts el candidat en tindria prou en sumar més vots a favor que en contra, però necessitaria que Junts passés de l'abstenció al 'sí'. Tot apunta que el partit de Carles Puigdemont tornarà a vetar Aragonès.

Si el candidat d'ERC no supera la investidura, s'obrirà el termini de dos mesos per escollir un nou president o presidenta. Si el 26 de maig no hi ha presidència es tornarà a dissoldre el Parlament i es convocaran eleccions anticipades per al cap de 54 dies.

El ple es tornarà a celebrarà a l'auditori de la cambra, un espai que garanteix les condicions sanitàries de prevenció contra la covid-19 i que ja va servir per a constituir el Parlament fa dues setmanes, i on ja s'ha celebrat la sessió d'avui.

Si la cambra atorgués la confiança al candidat, la presidenta del Parlament ho haurà de comunicar al rei espanyol perquè el nomeni president de la Generalitat. En aquest cas, Aragonès hauria de prendre possessió del càrrec en el termini de cinc dies a partir del nomenament.

Inici amb retard

El ple ha començat amb 45 minuts de retard perquè la Mesa i la Junta de Portaveus han hagut de fer dues reunions per tractar i rebutjar les peticions de reconsideració de la delegació de vot de Lluís Puig (JxCat) presentades, primer per PSC, PPC i Vox, i després per Cs. Aquesta darrera, de fet, ha estat la que realment ha fet retardar més l'inici del ple, en haver estat presentada després que les altres peticions pel mateix tema hagin estat ja rebutjades. De fet, a l'inici del ple, el portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, ha demanat la paraula per protestar de nou per la delegació de vot de Puig i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, li ha dit que era una qüestió que ja estava tractada a la Junta de Portaveus i no l'ha deixat intervenir.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —