Segueix la protesta dels sindicats a Educació, que han fet nit dins la conselleria
Publicat el 18 de febrer 2022

Continua la pressió dels sindicats al departament d'Educació. Després de la jornada de protestes d'aquest dijous, una trentena de manifestants han fet nit dins la conselleria, davant del despatx del conseller, en protesta pel nou calendari escolar de cara al curs vinent. Reclamen poder reunir-se amb Josep González-Cambray, el titular d'Educació, que inicialment els havia emplaçat a una reunió dilluns, data en què hi ha fixada una reunió del Consell Escolar de Catalunya, però que finalment s'està reunint amb ells aquest matí.

Els principals sindicats demanen la dimissió de Cambray, perquè consideren que la decisió d'Educació sobre el calendari és la gota que fa vessar el got, i és que el descontentament amb el departament ve de lluny, afirmen. En aquest sentit, altres mesures preses els darrers mesos com el nou currículum de cara també el curs vinent o l'obligació que els professors hagin d'acreditar el nivell C2 de català també són un cavall de batalla per part dels representants sindicals.

 

Més enllà de la indignació per les mesures anunciades pel govern, els sindicats s'han queixat també de la forma com ha actuat la conselleria, que no ha negociat la mesura amb els principals actors del món educatiu. De fet, el mateix Cambray va reconèixer a TV3 la setmana passada que si la mesura s'hagués negociat "no hauria tirat endavant". En aquest sentit, afegeixen els sindicats que aquesta dinàmica de la conselleria "és autoritària" i van titllar Cambray de dictador. "No negociar amb els sindicats és de dretes", afirmava ahir una representant sindical al DdB

Aquest dijous els sindicats van arrencar finalment una reunió amb la número dos de Cambray, la secretària general del departament, Patrícia Gomà. Tot i això, no tenien previst aixecar la protesta fins a reunir-se amb el conseller —que finalment s'hi reuneix aquest divendres—, i van demanar al professorat a sumar-se a la reivindicació en acabar la jornada escolar. Amb tot, des de primera hora del matí del dijous les portes de la conselleria es mantenen tancades i no hi han pogut accedir més manifestants.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —