Eutopia
Per Redacció
Publicat el 29 d’octubre 2020

Del 28 al 30 d’octubre, els WeDiscover Days Barcelona arriben a la UPF. Sorgides arran del projecte Eutopia, es tracta de tres jornades en què es discuteixen problemes de la societat i s'hi busquen solucions a escala local i global. Els estudiants són un punt clau, però les ponències van a càrrec d’experts provinents d’institucions, centres culturals i indústries locals. Per tal d’adaptar-se a la situació sanitària, les conferències i tallers són virtuals i oberts a tothom. Els temes a tractar són l’emergència climàtica, la mobilitat, l’alimentació, la desigualtat i l’urbanisme segur, inclusiu i sostenible.

Eutopia, el projecte organitzador de les jornades, és una aliança entre sis universitats europees que busca adreçar problemes socials a través de la recerca i la innovació col·laborativa mitjançant la recerca de millores pel sistema educatiu. La iniciativa va guanyar un dels 17 premis de la “European Universities Initiative” de la Comissió Europa el juny de l’any passat, dotat amb 5 milions d’euros. Eutopia vincula la Universitat Pompeu Fabra amb les universitats de Paris Seine, Brussels Vrije, Warwicl, Ljubljana i Gothenbur. L’objectiu del projecte és convertir estudiants, professors i investigadors en ciutadans capaços de fer front als reptes del món, tot a través de la posada en pràctica de “les universitats del demà”.

 

Segueix aquí les diferents ponències i debats. I podeu consultar el programa sencer, amb els links de Zoom corresponents, aquí.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —