Aplicació Covid
Per EFE
Publicat el 22 de gener 2021

La Societat Espanyola d'Immunologia (SEI) ha desenvolupat una aplicació gratuïta anomenada SEICoV que serveix per a ajudar a diferenciar els símptomes del refredat comú, la grip i la Covid-19, i que no recull dades personals dels usuaris.

L'app ha estat dissenyada a partir de l'anàlisi de les dades de 6.000 pacients a Europa juntament amb indicacions addicionals dels Centres per al Control i Prevenció de Malalties (CDC) i ha comptat amb la col·laboració de metges de diferents instituts, entre ells de l'Hospital Universitario Donostia (HUD).

SEICoV és d'accés lliure, està dirigida a la població en general i incorpora 28 símptomes comuns d'infeccions virals respiratòries en un algoritme que determina les diferents probabilitats de contagi.

A més, no recull dades personals: el resultat final no s'emmagatzema ni es comunica a cap entitat, per la qual cosa l'usuari pot realitzar el test predictiu tantes vegades com desitgi, tenint en compte que no és equivalent a una prova diagnòstica ni substitueix el consell mèdic professional.

Al costat de la SEI i el HUD, també han participat en el desenvolupament de l'aplicació la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF); l'empresa Bayesia (França), que proporciona el programari d'Intel·ligència Artificial; i metges de l'Hospital Foch (França), de la Universitat de Mons (Bèlgica) i de la Bristol Royal Infirmary (Regne Unit).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —