La selectivitat durarà quatre dies a Catalunya
Per EFE
Publicat el 18 de maig 2020

La convocatòria ordinària de les proves d'accés a la universitat (PAU) a Catalunya, prevista inicialment per als dies 7, 8 i 9 de juliol, s'allargarà un dia més, fins al 10 de juliol, per culpa de les circumstàncies excepcionals causades per la Covid-19. La decisió de realitzar les proves en quatre dies respon a la necessitat d'una nova distribució de les franges horàries per complir les mesures de seguretat imposades per part de les autoritats sanitàries.

Aquest any, els exàmens de les PAU es realitzaran a les universitats, com és habitual, però també a centres d'educació secundària públics i concertats, després de l'acord entre el Departament d'Empresa i Coneixement i el d'Educació per habilitar més espais i afavorir el compliment de les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la Covid-19.

La definició del nou mapa geogràfic i territorial de les PAU 2020, en la qual s'està treballant, no es traduirà en el fet que cada alumne s'examini al centre on cursa el batxillerat, sinó que es treballa en una nova distribució de l'alumnat prioritzant criteris de proximitat per reduir, en la mesura del que sigui possible, els desplaçaments tant de l'alumnat com del professorat, ha recordat la Secretaria.

D'altra banda, des de divendres passat està obert al portal d'accés a la universitat el termini de matriculació per la convocatòria ordinària de les PAU, la qual s'allargarà fins al 15 de juny.

Aquest termini serà excepcionalment el mateix per a alumnat de matrícula lliure (el qual va acabar el batxillerat amb anterioritat al curs actual i es presenta per apujar la nota de les PAU o per fer la prova per primera vegada, o que provenen de sistemes educatius estrangers), per als de segon de batxillerat i per als de cicles formatius de grau superior (CFGS). 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —