Selena Gómez representa el poder de les dones als Latin Grammy
Per EFE
Publicat el 19 de novembre 2020

La cantant Selena Gómez ha centrat l'atenció dels Latin Grammy en rebre el premi Ladies of Entertainment, un guardó que aplaudeix el feminisme i reconeix el poder de les dones al món de l'entreteniment. El premi també ha homenatjat a María Elena Salinas, Gloria Goyo Martínez i Angie Martinez. 

"Tenir el reconeixement de l'Acadèmia Llatina de Gravació és un honor, donada la meva herència llatina", ha assegurat l'estrella durant una cerimònia retransmesa per internet, dos dies abans que els Latin Grammy celebrin la seva gran gala el dijous.

Es tracta de la quarta vegada que s'entrega aquest premi, encara que la pandèmia ha fet que l'homenatge consisteixi en un esdeveniment virtual retransmès via Internet sense poder reunir les quatre premiades sobre el mateix escenari. Tot i això, la presentadora Erika Ender i artistes com Luis Fonsi, Ricardo Montaner, Ozuna i J Balvin han intervingut al costat de les homenatjades.

"Em sento afortunada per tenir una plataforma des de la qual poder parlar d'immigració, racisme, salut mental i animar altres persones a alçar la seva veu", ha dit Selena Gómez.

Reconeixement

L'Acadèmia ha destacat les seves contribucions a causes socials, en treballar com a productora de la sèrie 13 Reasons Why, sobre l'assetjament escolar, i el documental Living Undocumented, que posa el focus en els problemes que viuen els immigrants indocumentats als Estats Units. "Sento l'obligació de parlar i crear consciència sobre temes que m'importen, a més d'escoltar els altres", ha explicat l'artista, que ha venut més de 145 milions de senzills mundialment.

Per la seva banda, la periodista María Elena Salinas ha rebut el mateix reconeixement. És una de les periodistes més populars de la comunitat llatina dels Estats Units, després de conduir durant 30 anys el programa informatiu d'Univisión en el qual ha entrevistat tots els presidents que han viscut a la Casa Blanca durant les últimes dècades. "Sempre he volgut poder donar poder als llatins a través de la informació, fent que se sentin a la vegada orgullosos de la seva cultura", ha explicat la periodista. 

A més, Salinas atorga cada any beques a estudiants de periodisme, ha recordat l'Associació Nacional de Peridotites Hispans (NAHJ, per les seves sigles en anglès). "En aquesta professió, el glamur només està a la pantalla, darrere hi ha molta feina, dedicació i compromís", ha sostingut.

Un cas semblant és el de l'Àngela N. Martinez (Angie Martínez), una advocada musical, considerada una de les millors del sector per la revista Billboard. "En aquest món de l'entreteniment no prenguis un no com a resposta, tingues fe", ha dit en recollir el premi.

La colombiana Gloria Goyo Martínez, de ChocQuibTown, ha estat la quarta premiada per l'Acadèmia Llatina, que ha reconegut la seva labor per promoure la igualtat amb cançons que barregen generes tradicionals amb sons urbans. "Una dona ha de buscar la veu pròpia que porta dins i no imitar el que veu fora", ha valorat.

Els Latin Grammy s'entregaran el dijous durant una emissió especial per la pandèmia del coronavirus, organitzada des de diferents parts del món.

Bad Bunny, Pedro Capó, Alejandro Fernández, Karol G, Kany García, Los Tigres del Norte, Christian Nodal, Fito Páez, Marc Anthony i Nathy Peluso són alguns dels artistes confirmats en les actuacions de la gran gala.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —