El SEM munta un hospital de campanya a l’Arnau de Vilanova de Lleida
Per ACN
Publicat el 04 de juliol 2020
Temps de lectura 2 MINUTS

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha muntat preventivament un hospital de campanya al costat de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per no col·lapsar el servei d'Urgències, en un moment en què la corba de contagis d'aquesta regió sanitària s'ha disparat.

La instal·lació està formada per tres carpes que fan 30 metres de llarg per tres d’alçada i té una capacitat d’atenció de fins a 105 persones. Estarà en funcionament 24 hores al dia fins que sigui necessari i millori la situació a aquesta regió. El seu objectiu principal és donar suport a l’atenció d’urgències, fer triatge i proves PCR per poder derivar, segons els resultats, els més lleus a hotels de salut o altres equipaments habilitats. D’aquesta manera, s’evitarà que coincideixin amb altres pacients i es produeixin col·lapses.

Personal del SEM netejant l'hospital de campanya

Sense restriccions malgrat el rebrot

Segons les dades del Departament de Salut, actualment hi ha ingressats 27 pacients amb Covid-19, sis dels quals a l'UCI. A més a més, en aquesta zona de ponent s'han detectat brots durant els darrers dies, en concret, ahir es van comptabilitzar 128 casos, avui 60 més i la incidència de casos aquesta setmana s'ha doblat respecte a la setmana passada. És per això que la consellera de Salut, Alba Vergés, farà una compareixença avui a la tarda per donar més detalls de la situació, tot i que, de moment, descarta un confinament selectiu amb limitació de mobilitat, com seria el que es va fer a la conca d'Òdena a l'inici de la pandèmia.

Vergés ha indicat a Catalunya Ràdio que el paper més important el té la ciutadania, la qual "s'ho ha de prendre molt seriosament". "Ja hem vist que en una setmana o dues pot canviar el panorama i pot fer estralls", ha avisat. També ha aprofitat per reclamar als habitants de la Franja que vagin al seu hospital de referència, el de Barbastre (Osca), per no col·lapsar l'Arnau de Vilanova (Lleida) i així preparar-lo per si hi hagués un augment molt important de casos i d'hospitalitzacions.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —