Perdre's al Laberint d'Horta, excursió al Gorg Blau i s'Agaró i un terrat verd - Diari de Barcelona

Sense ni un ral
Perdre's al Laberint d'Horta, excursió al Gorg Blau i S'Agaró i un terrat verd
Les quatre propostes més econòmiques de la setmana [17 d’agost-23 d’agost]
1. Parc del laberint d'Horta
Els laberints no només es troben dins els remots llibres de mitologia grega, sinó que podem trobar-ne a la ciutat de Barcelona. Aquests dies d'estiu us proposem visitar el Parc del Laberint d'Horta, el jardí més antic conservat de la ciutat.
El jardí es va concebre a cavall entre l'estil neoclàssic, pel director d'obra italià Domenico Bagutti i es va acabar com un jardí romàntic l'any 1853. El parc, a més, té una pinzellada museogràfica, ja que els camins del jardí porten als petits temples d'Ariadna i Dànae amb columnes toscanes, fonts, brolladors i escultures mitològiques.
Petit temple dins del laberint d'Horta. Foto: Ajuntament de Barcelona
El laberint d'herba ben podada és la màgia del parc. Un lloc per passejar, encisar-se i planetejar tota mena d'hipòtesis i teories per trobar el camí correcte. A més, és un bon lloc pels amants de la vegetació i la natura, ja que el parc compta amb una gran biodiversitat, un rierol sobre un llit de pedra i cascades d'aigua.
El parc obra cada dia de 10 h del matí a 20 h del vespre. El preu de l'entrada és de 2.23€, però els veïns del Districte d'Horta podran accedir-hi de franc (per acreditar-ho cal presentar el DNI a l'entrada del parc). A més, els menors de 14 anys, les persones amb diversitat funcional i els que tinguin el Carnet Jove podran entrar-hi per 1,42€. El diumenge i el dimecres l'entrada és gratuïta! Això sí, no oblideu portar les mascaretes, i fins i tot, un fil a la butxaca per si no trobéssiu la sortida.
Laberint d'horta. Foto: Ajuntament de Barcelona
Adreça: Pg. Castanyers, 1
Districte: Horta-Guinardó
Barri: Montbau
2.Gorg Blau i Salt del Brull a Sant Aniol d’Aguja
Deixem enrere la ciutat i entrem en plena natura. Us proposem l'excursió de la ruta de la Riera de Sant Aniol, que comença al poble de Sadernes (Alta Garrotxa). Podreu deixar el cotxe al pàrquing del costat del càmping de Sadernes. No us preocupeu perquè tot el camí està indicat amb rètols de la xarxa Itinerannia. Deixant enrere el càmping arribareu fins al pont d'en Valentí on es bifurca el camí i continua al costat del riu.
Passareu per un tram amb vegetació abundant fins a la presa del Gomarell, que està relativament a prop de l'ermita de Sant Aniol. Una parada per agafar forces i hidratar-se bé. Ja només quedarà l'última part de l'excursió fins a arribar al Gorg Blau i el Salt del Brull on us podreu refrescar, gaudir de l'aigua cristal·lina i saltar des de les roques.
La tornada es pot fer pel mateix camí o agafant la ruta que va en direcció al Salt de la Núvia, ja que el camí és circular i permet gaudir d'una varietat paisatgística de tota la vall de Sant Aniol.
Distància: 15 km
Durada: de 3 a 5 hores.
Itinerari: Sadernes- Pas dels Aures- Pont del Ferro - Pont d’en Valentí -Hostal Can Bruta- El Gomarell-Gorga del citró- Molí de Sant Aniol- Sant Aniol d’Aguja - Font - Gorg Blau.
3. Una visita al Terrat Viu de Barcelona
Continuem amb activitats acompanyades de natura i color verd, però aquesta vegada, ni més ni menys que als terrats de Barcelona. El museu de ciències naturals de Barcelona ofereix visites al Terrat Viu un espai de 7.100 m² ple de biodiversitat.
El museu a l'aire lliure compte de set àrees que acullen la implantació de vegetació autòctona amb plantes adaptades a la proximitat del mar i basses d'aigua dolça on viuen animals microscòpics que s'alimenten de les algues del plàncton. A més, podeu gaudir de les vistes de Barcelona des de la terrassa.
El mateix dia de l'activitat es poden reservar places de manera presencial al taulell d'informació del Museu (a partir de les 11 h). L'horari de visita és de dimarts a divendres de 16-20h i els caps de setmana i festius d'11-20h. La durada de la visita és de 35 minuts i el preu és de 2 euros, ja que hi ha el 50% de descompte fins al 30 d'agost.
Adreça: Parc del Fòrum , Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 08019 Barcelona
Tel: 932 566 002
? El terrat del @museuciencies ha cobrat vida, convertint-se en la 1a coberta silvestre de #Barcelona.
— BCNCiència (@BCNCiencia) June 29, 2020
El nou #TerratViu, amb 3 prats i llacunes silvestres ?, serà un espai experimental per promoure les cobertes verdes a la ciutat.
No deixis de visitar-lo si vas al museu!
4. Camí de Ronda de Sant Feliu de Guíxols a S’Agaró
Aquesta vegada us recomanem un dels camins de ronda més bonics de la Costa Brava.
El camí comença darrere el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, al costat de Cala Jonca. Allà hi trobareu unes escalinates que ens portaran a dalt de la urbanització. El camí està contínuament indicat amb la nomenclatura GR-92.
Seguint el recorregut passareu per diferents cales, com la Cala Molí o la Cala de l'Ametller, que ens condueix fins al Mirador de les Mestresses. Cal anar parant i gaudint de les vistes, i fins i tot, podeu parar a refrescar-vos en alguna de les petites cales. Passareu també pel Mirador de les Dides i arribareu fins al Mirador del túnel, un corredor de pedra amb finestres construït per salvar les cases del voltant.
Finalment arribareu a S'Agaró a Sa Caleta i des d'allà podeu recórrer tot el passeig de la platja de Sant Pol. El camí és de 2 quilòmetres.
Espereu, l'aventura continua! Però aquesta vegada amb un recorregut més fàcil i relaxat que el primer. El segon tram comença a les escales del final de la Platja de Sant Pol, que condueixen fins al mirador de Punta d'en Pau. Continuant el camí passejareu per un tros amb grans residències i edificis amb arcades. Finalment arribareu a Cala Sa Conca, on de ben segur, us tornareu a banyar!
Camí de ronda de S'Agaró: Esculls de la Font. Foto: Jorge Franganillo

