'Sense ni un ral' del 5 de juny
Publicat el 10 de juny 2020

Visitar l'Estació Espacial Internacional de forma virtual

Pocs dies després que la NASA tornés a enviar astronautes a l'espai després de nou anys, recordem les diverses visites virtuals i de realitat augmentada que l'agència governamental nord-americana ofereix al seu canal de YouTube. Entre aquestes, hi ha la possibilitat de visitar l'Estació Espacial Internacional (EEI) o el Centre d'Investigació de Vols d'Armstrong a Califòrnia.

 

Així mateix, al canal de YouTube (NASA Johnson) hi ha vídeos que mostren com és la vida quotidiana dels astronautes a l'EEI (fer esport, anar al lavabo, tallar-se els cabellsmenjar) o les diferències entre les diferents seccions (dividides per països) de l'estació.

 

Un còmic per abordar l'ansietat en període de coronavirus

El Consorci Sanitari del Maresme ha editat un còmic que analitza com abordar l'ansietat i les emocions durant la Covid-19. El projecte s'ha dut a terme de forma altruista per part de la Dra. Paloma Fernández, psiquiatra de l'Hospital de Mataró, i l'il·lustrador de la revista El Jueves, Julio A. Serrano.

Es tracta d'una guia visual composta per una col·lecció de tres documents en format còmic que expliquen com funciona el cervell davant de situacions d'alarma i per què aquesta reacció pot derivar en ansietat i dificultats per regular les emocions. Segons els creadors, l'objectiu és ajudar pacients, familiars i amics a gestionar la por que suscita el coronavirus.

Enllaç al còmic

 

Els videojocs del futur al Future Games Show

Tot i que l'E3 2020, un dels grans esdeveniments de presentacions de nous productes de la indústria dels videojocs, no se celebrarà a causa de la crisi del coronavirus, la major part de les companyies estan buscant alternatives per presentar les seves novetats durant el mes de juny. Un d'aquests grans aparadors es durà a terme aquest cap de setmana amb la celebració del Future Games Show, un acte en el qual es mostraran més de 30 nous jocs d'estudis com Deep Silver, Devolver Digital o Square Enix, previstos per l'últim trimestre del 2020 i el pròxim 2021, i centrats en les noves consoles PS5 i Xbox Series X.

L'esdeveniment es podrà seguir des de YouTube, TwitterTwitch o el canal de GamesRadar+ el dissabte 6 de juny a les 23.30 h, just després del PC Gaming Show, el qual iniciarà la retransmissió a les 21 h. L'acte estarà presentat per Nolan North i Emily Rose, actors de veu d'Uncharted.

 

#LaCulturaEtCura ens apropa al llibre en català

Amb l'objectiu de promocionar la lectura i el llibre en català, Pagès Editors va posar en marxa fa unes setmanes la campanya #LaCulturaEtCura. Es tracta d'un programa d'activitats en streaming en el qual participaran una cinquantena d'escriptors catalans i internacionals (d'Argentina, Xile, Colòmbia i dels Estats Units), organitzada per temàtiques.

Així, cada dilluns l'editorial fa conèixer un conjunt de llibres d'un tema proposat (assaig, poesia, narrativa, novel·la negra...) a través d'un directe a Instagram a les 12 h. A les 18 h hi ha un nou directe diari amb els autors escollits, els quals estaran dins de la temàtica de la setmana, per parlar dels seus llibres.

A la programació, que va començar el dilluns 11 de maig i que s'allargarà fins divendres 3 de juliol, hi apareixen noms com Joan Garcia del Muro, M. Àngels Cabré, Pepa Roma, Carles Duarte, Bea Talegón Francesc Torralba.

 

La primera setmana de juny ha estat dedicada a les arts escèniques, amb la presència d'autors com David Puertas, Abel Folk, Xarli Diego, Núria Casado o Mònica Pagès. Aquesta última comentarà el divendres 5 de juny al seu perfil d'Instagram el seu llibre Granados, el so d'una mirada, mentre que la resta de directes, així com els de setmanes passades, es poden recuperar a l'Instagram de Pagès Editors.

D'altra banda, la pròxima setmana anirà dirigida a la línia Nandibú, el segell infantil i juvenil de l'editorial, amb escriptors com Sara Montesinos, Andrés Pi o Mónica Rodríguez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avui, dins la campanya #LaCulturaEtCura, encetem una nova setmana temàtica en la qual us donarem a conèixer alguns dels llibres destacats del nostre catàleg dedicats a les arts escèniques. A les 12 h, la nostra editora, Joana Soto, us explicarà les propostes de la setmana. I a les 18 h tindrem un nou directe a Instagram. Començarem la setmana amb David Puertas Esteve, músic i periodista amb el qual hem publicat 'El pianista cec', una novel·la ambientada al Don Juan, el primer creuer amb bandera espanyola que va salpar del port de Barcelona, fa 26 anys. Es tracta d'una història sobre el mar i la música en la qual les aventures als ports de Marsella, Cartagena o Mallorca es barregen amb els relats d’un vell mestre que parla al jove pianista del creuer de Mozart, Debussy i Beethoven. Us esperem aquí a Instagram, a les 12 h, al nostre compte amb Joana Soto i a les 18 h al compte de David Puertas @davidpuertasesteve No us perdeu aquest interessant inici de setmana!

Una publicación compartida de Pagès Editors (@pageseditors) el

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —