Demolició central nuclear
Per Redacció
Publicat el 14 de maig 2020

Alemanya ja va aprovar un primer pla contra l'energia nuclear l'any 2000. Però no va ser fins al maig del 2011, poc després de la tragèdia de Fukushima, que no va aprovar un calendari definitiu per al tancament de totes les centrals nuclears del país; un calendari que preveu que no quedi cap central nuclear connectada en tot el país el 31 de desembre de 2022.

És dins d'aquest pla previst que la planta d’energia nuclear situada a Philippsburg, a l’estat alemany de Baden-Wurtemberg, governat pels Verds, ja és història. Va tancar el passat 31 de desembre i ara s'han enderrocat de manera controlada les seves dues torres, d’uns 150 metres d’alçada cadascuna. Les 32.500 tones de runa que ha generat la demolició seran reciclades i es reutilitzaran en la construcció d’una estació transformadora per al transport d’electricitat verda des del nord d’Alemanya.

La demolició, tot un símbol de la transició alemanya cap a una energia més verda, ha estat enregistrada, com no podia ser d'altra manera, des de tots els angles, esdevenint un de les imatges més icòniques de la setmana, donant la volta al món. Vegeu-la aquí, des de tres perspectives:

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —