Sense ni un ral 15 de maig
Publicat el 14 de maig 2020

Jocs per al confinament

Una bona opció per passar aquests dies de confinament és recuperar jocs clàssics que estiguin disponibles de forma gratuïta a la xarxa o en forma d'aplicació. En molts es pot jugar en línia amb altres persones. 

  • Apalabrados: videojoc d'entreteniment amb una mecànica molt similar al joc de tauler Scrabble, que es basa en guanyar punts mitjançant la formació de mots sobre un tauler.
  • Puzles: Jigsaw Planet és un web amb un gran ventall de puzles per fer en línia. N'hi ha de diverses dificultats i formes i pots competir amb altres usuaris per saber qui els acaba més de pressa.
  • Jocs de cartes: es pot jugar a tota mena de jocs de cartes en línia. Aquí tens alguns exemples: UNO, Botifarra (ButiNet)Brisca, entre d'altres.
  • Rummikub: et permet jugar al clàssic joc de taula en línia.
  • Cut the rope: videojoc d'entreteniment basat en una sèrie de trenca-closques.
  • Preguntados / Trivia Crack: joc de preguntes de temàtiques diverses en un format molt similar al Trivial. 

Un festival musical de la Mediterrània

L'empresa valenciana Baleària organitza aquest dissabte el segon festival de música en línia Baleàrics 2.0, després de l'èxit assolit per la primera edició, celebrada el passat 2 de maig, i que es pot visualitzar al seu canal de YouTube. La proposta musical estarà encapçalada per 13 músics, provinents de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Algèria i el Marroc.

El podeu seguir en directe aquí:

 

Al cartell destaca la participació de la mallorquina Maria del Mar Bonet, el valencià Feliu Ventura, la catalana Meritxell Genè o els eivissencs Morning Drivers. El festival es podrà seguir a través del canal de YouTube de Baleària o per la seva pàgina de Facebook a partir de les 18.00 hores. 

 

Propostes de curtmetratges 

En el marc de la quarantena derivada de la pandèmia de la Covid-19, diverses filmoteques han obert part del seu catàleg al públic. És el cas de RTVE que, a través de la seva pàgina "Somos Cine", ha permès l'accés a unes 60 pel·lícules, principalment espanyoles, de forma gratuïta. Un cas semblant és el de plataformes com Rakuten TV, que ofereix diversos films i documentals del seu catàleg, o eFilm, que permet escollir d'entre més de 2.000 pel·lícules amb l'únic requisit del carnet bibliotecari.

Una altra opció dins del vessant cinematogràfic són els curtmetratges. Hi ha diverses pàgines web que actuen com a repositoris de curtmetratges, la visualització dels quals en la majoria dels casos és totalment gratuïta.

  • Cortos de Metraje: repositori amb gairebé 5.000 curtmetratges, 379 videoclips i 569 episodis de web sèries. Conté curtmetratges de temàtiques diverses i de fins a 80 nacionalitats diferents. 
  • El cinèfil: recull de diversos curtmetratges amb una anàlisi complementària, a través d'informació addicional, entrevistes als autors i informació d'actualitat.
  • My French Film Festival: el festival internacional ha obert part del seu catàleg a través del programa "Stay Home Edition", compost per unes 60 pel·lícules —principalment curtmetratges— creades per directors francesos i amb subtítols amb diversos idiomes.

Alguns dels curtmetratges proposats en aquests repositoris:

 

 

 

Posa a prova el teu coneixement amb aquests tests

Nomenclàtor barceloní: Betevé planteja 20 preguntes al voltant del canvi de nom dels carrers de Barcelona en diferents etapes de la història. Així, l'objectiu és encertar com es deien els noms dels carrers de la ciutat en aquests períodes. Hi ha dues versions: el nomenclàtor republicà i el nomenclàtor franquista.  

Test geogràfic: identifica el nom dels 196 països del món en només 12 minuts. La mitjana és de 106 països, la podràs superar? A més, podràs participar en altres formats: identifica els 20 països que han desaparegut del mapa, les capitals del món o les banderes de cada un dels països.

Mundials de futbol: la revista Panenka proposa un test futbolístic on has de completar "el rosco" de l'A a la Z amb preguntes dels Mundials de futbol, des d'Uruguai 1930 fins a Rússia 2018.

Bandes de rock: tens 20 minuts per identificar el nom de 150 de les bandes de rock més famoses de tots els temps amb l'única ajuda del nom de tres de les cançons de cada grup. 

Test de García Albiol: coneixes bé el "nou" alcalde de Badalona? Demostra-ho amb el test "Frase d'Albiol o d'American History X?" de la revista El Jueves.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —