Sense ni un Ral
Publicat el 30 de maig 2020

Un conte de fades de la mà de JK Rowling

L'escriptora JK Rowling, autora de la saga de Harry Potter, ha anunciat a través de les xarxes socials el llançament de The Ickabog, un nou llibre per a nens que publicarà gratuïtament, amb l'objectiu de fer més planer el confinament als més petits. En concret, es tracta d'un conte de fades, que no està relacional amb la història de l'entorn de Hogwarts i el jove mag que la va fer famosa.

L'escocesa va escriure el conte pels seus fills després de llançar la seva setena i última novel·la de Harry Potter el 2007, però no el va publicar pensant que d'alguna manera la història pertanyia als seus dos fills menors. Ara, el conte veurà la llum a través del llançament dels seus capítols, que es publicaran diàriament fins al 10 de juliol a la pàgina web www.theickabog.com, que ja compta amb les primeres entregues. D'altra banda, l'escriptora ha obert un concurs perquè els nens puguin enviar dibuixos basats en el conte que serviran per il·lustrar la història. 

 

Torna 'El Víbora', ara en línia

El Víbora va ser una revista que, durant 25 anys, entre 1979 i 2004, va comparèixer mensualment als quioscos espanyols per portar als lectors "un contingut lúdic i hedonista, estrafolari i llibertí, crític i àcrata, subversiu i fins i tot avantguardista", segons es defineixen ells mateixos. De fet, es tracta de l'única revista del país que va respondre immediatament al cop d'estat del 23 de febrer de 1981 amb un número especial.

Ara, setze anys després de la seva desaparició, El Víbora ha tornat temporalment a través d'entregues setmanals en format còmic, disponibles a la pàgina web d'Ediciones La Cúpula i sota el títol El Víbora para supervivientes. Amb total, se n'han publicat fins a sis entregues, que es poden consultar de forma totalment gratuïta en un sol clic.  

 

El cicle 'Petites històries, grans dones'

Des de dissabte passat i fins aquest diumenge 31 de maig, nou museus catalans estan oferint una col·lecció de vídeocontes infantils al voltant de la vida i l’obra de nou dones rellevants de la ciència, les arts i els oficis. Cada dia a les dotze del migdia al seu canal de YouTube, es narren històries per descobrir les seves vides. Aquest cicle de Petites històries, grans dones, ha narrat fins al moment la història de dones com l'artista índia Nalini Malani, la ceramista catalana Angelina Alòs, l'escriptora estatunidenca Gertrude Stein, la modista catalana Carolina Montagne, la pirata irlandesa Anne Bonny i la fotògrafa catalana Isabel Steva 'Colita'.

Entre els museus que s'han sumat a la inciativa s'hi troben el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu del Disseny de Barcelona, els Museus d’Esplugues de Llobregat, la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya.

 

Rememorar nits europees màgiques

Des del passat 24 de març i aprofitant la suspensió del futbol europeu arran de la crisi del coronavirus, la Unió d'Associacions Europees de Futbol (UEFA) està oferint a través del seu canal UEFA.tv la retransmissió de diversos partits històrics de les competicions europees de clubs i seleccions. La llista s'amplia cada dia (de dilluns a divendres) a les 17 hores (hora espanyola) i està oberta al públic de forma totalment gratuïta, amb l'únic requisit de crear-se un compte a la pàgina web. El calendari per als propers dies és el següent:

29 de maig → Unió Soviètica - Països Baixos [Final de l'Eurocopa 1988]

1 de juny  Portugal - Grècia [Final de l'Eurocopa 2004]

2 de juny → Manchester United - Bayern München [Final de la Lliga de Campions 1998/99]

3 de juny → Real Madrid - Atlético de Madrid [Final de la Lliga de Campions 2013/14]

4 de juny → Porto - Celtic [Final de la Copa de la UEFA 2002/03]

Així mateix, els partits ja retransmesos són accessibles en format repositori a la mateixa pàgina web. Alguns d'aquests enfrontaments històrics són:

AC Milan 3 - 3 (P) Liverpool [Final de la Lliga de Campions 2004/05]

FC Barcelona 3 - 1 Manchester United [Final de la Lliga de Campions 2010/11]

Països Baixos 2 - 2 (P) Dinamarca [Semifinal de l'Eurocopa 1992]

València 3 - 1 Sevilla [Tornada de les semifinals de l'Europa League 2013/14]

Chelsea 4 - 4 Liverpool [Tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions 2008/09]

Països Baixos 4 - 2 Dinamarca [Final de l'Eurocopa Femenina 2017]

Manchester United 4 - 3 Real Madrid [Tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions 2002/03]

FC Barcelona 6 - 1 Paris Saint-Germain [Tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions 2016/17]

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —