Membres del SEPC fent una roda de premsa des del Parlament el 13 de desembre
Per EFE
Publicat el 14 de desembre 2021

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una jornada de vaga per al proper 16 de desembre entre els estudiants universitaris i d'institut contra la Llei d'Ordenació del Sistema Universitari (LOSU) que prepara el Ministeri d'Educació.

Els estudiants rebutgen la LOSU perquè "es presenta com una llei progressista i modernitzadora però, en realitat, és una amenaça directa a la universitat pública i a l'educació entesa com un dret", han manifestat fonts del sindicat.

Durant la jornada de vaga, els estudiants duran a terme manifestacions a les 12:00 hores a les principals ciutats catalanes, que en el cas de Barcelona arrencarà de la plaça Universitat.

Per als estudiants, la LOSU edifica una universitat subordinada a les exigències del mercat i governada per la voluntat de les empreses privades, amenaça de convertir la universitat en una institució opaca i antidemocràtica, retallant encara més el poder decisori dels estudiants, i omet qüestions tan importants com la llengua, les pràctiques remunerades o l'accés a la universitat.

Per informar sobre el seu posicionament respecte a la nova llei, així com de les mobilitzacions que es duran a terme, membres del SEPC es van reunir ahir amb portaveus de la comissió de Recerca i Universitats del Parlament de cada grup parlamentari. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —