Temporers Mamadou
Per ACN i Redacció
Publicat el 23 de maig 2020

En Serigne Mamadou és va néixer al Senegal i treballa des de fa més de deu anys recollint fruita al nostre país en unes condicions infrahumanes, segons va explicar al directe d'Instagram de l'actor Paco León. Mamadou va denunciar l'abús al qual se sotmeten als milers de migrants que han de treballar durant jornades de dotze hores i només disposen de trenta minuts de descans per guanyar 25 euros al final del dia i poder sobreviure a la intempèrie, ja que, segons el temporer, molts dels seus companys i ell mateix han hagut de dormir al carrer, fins i tot durant el confinament.

D'aquesta manera, la xerrada a través de la xarxa social de l'actor andalús ha servit d'altaveu mediàtic per assenyalar les condicions deplorables de feina dels treballadors agrícoles, que no han canviat gens ni mica després de l'arribada de la Covid-19. Mentre explicava la dura realitat que ha de viure per subsistir, en Serigne es va desfer en llàgrimes sense poder acomiadar el directe amb l'actor i director de cinema i sèries de televisió.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jornalero y portavoz de la campaña #regularizacionYa

Una publicación compartida de Paco Leon (@pacoleon) el

 

El temporer també va assegurar que ara amb la pandèmia han de treballar el doble per suplir la manca de reforços als camps per recollir fruita. Mamadou ja es va fer viral fa un any i mig quan va gravar-se a l'inici de la seva jornada laboral, dirigint-se al líder de VOX, Santiago Abascal, arran de les polítiques migratòries que proposa el seu partit polític d'extrema dreta. En el vídeo, es pregunta on és Abascal quan toca arremangar-se i treballar el camp a primera línia, mentre ells s'hi deixen la pell.

També és un dels portaveus de #RegularizaciónYa que intenta revertir aquesta situació laboral de gran inestabilitat, que l'obliga a recórrer moltes províncies espanyoles (Huelva, Múrcia, València, Almeria, Albacete i actualment, Lleida), recollint fruita per tirar endavant.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —