Captura
Per Redacció
Publicat el 25 d’agost 2020
Temps de lectura 3 minuts

Jacob Blake és un home negre de 29 anys de Kenosha. Ara, es troba en estat molt greu a l'hospital de Milawaukee (Wisconsin) després que diumenge oficials de la policia li disparessin 7 trets per l'esquena. Segons la BBC, la policia estava allà per un "incident domèstic". Les protestes van esclatar poc després.

Al vídeo es pot veure tres agents de policia cridant i apuntant amb les seves armes un home mentre camina per davant d'un cotxe aparcat. Pel que sembla, un oficial l'agafa per la samarreta d'esquenes i després el dispara contra dins el vehicle. Se senten perfectament els trets, tot i que no està clar si dispara un oficial o dos.

El Diari The Guardian especifica que l'incident va tenir lloc diumenge a les 5 de la tarda, que la policia de Kenosha ha remès totes les preguntes al Departament de Justícia de Wisconsin i que els oficials involucrats no han sigut anomenats oficialment.

Poques hores després, les xarxes socials ja mostraven imatges de veïns reunits als carrers cridant "sense justícia, no hi ha pau" i diferents clams contra el racisme policial. Més tard, els manifestants es van dirigir a l'edifici de seguretat de Kenosha.

Les autoritats de Kenosha van declarar un toc de queda nocturn d'emergència després que es comencessin a produir els disturbis posteriors al tiroteig. Centenars de manifestants, vehicles incendiats i algunes destrosses a la via pública. El cas ha revifat la crispació de fa uns mesos per la mort de George Floyd. Segons la BBC, els oficials van fer servir gas lacrimogen i porres per dispersar i fer retrocedir el centenar de manifestants. 


Trets davant dels fills

Tony Evers, el governador de Wisconsin, ha condemnat el tiroteig de l'home per "disparar-lo per l'esquena diverses vegades, en plena llum del dia", i el va identificar com Jacob Blake: "Tot i que encara no tenim tots els detalls, el que sabem amb certesa és que no és el primer home o persona negra que ha sigut disparat, ferit o assassinat sense pietat en mans d'individus de les forces de l'ordre en el nostre estat o país". 

Alguns testimonis diuen que el Blake tan sols havia intentat interrompre una baralla entre dues noies. Rayshean Withe, qui ha gravat el vídeo de l'incident, assegura a l'NBC que va començar a gravar perquè va escoltar "un grup de noies discutir a l'altre costat del carrer, i on el noi va sortir del seu cotxe per anar a veure què passava". Segons l'advocat de drets civils Ben Crump, els tres fills del l'home ferit estaven al cotxe en el qual va entrar: "Van veure un policia disparar al seu pare. Quedaran traumatitzats per sempre".

Tres mesos després de la mort de George Floyd

El tiroteig ha tingut lloc enmig de fortes tensions als Estats Units pel racisme i la brutalitat policial. Les protestes de Black Lives Matter es van dur a terme a tot el país i arreu el món després que George Floyd fos assassinat sota custodia policial a Wisconsin, Minnesota, el maig. Un policia blanc es va agenollar al coll de Floyd durant quasi nou minuts, causant-li la mort per asfíxia. L'oficial és Derek Chauvin i està acusat d'assassinat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —