MWC
Per EFE
Publicat el 26 de juny 2021

L'organització SETEM Catalunya organitza activitats entre els dies 27 i 29 de juny per conscienciar sobre "els impactes socials i ambientals negatius de la indústria electrònica", coincidint amb el Mobile World Congress.

En una nota de premsa, SETEM Catalunya ha explicat que les activitats s'emmarquen dins del Mobile Social Congress que, en la seva sisena edició, pretén mostrar "alternatives existents a la indústria electrònica articulades amb la sobirania tecnològica i l'economia social i solidària".

"El programa d'activitats pretén donar a la ciutadania una oportunitat per conscienciar-se sobre els impactes negatius de la indústria electrònica, i conèixer alternatives de consum i bons hàbits per a un model més just i sostenible", resa la nota de SETEM.

Per avui organitzen un punt de recollida de mòbils antics a la Lleialtat Santsenca, que s'enviaran a l'ONG RefugeeBus, que es dedica a donar una segona vida als aparells, i s'instal·larà una exposició sobre els impactes socials i ambientals de l'electrònica i les alternatives de consum disponibles. Aquest dia també es faran dues activitats per a famílies, de tipus "scape room", i hi haurà un cinefòrum amb dos documentals en els quals ha col·laborat l'organització.

El 28 de juny, els activistes de SETEM faran una acció a l'entrada de la Fira, on es desenvolupa el Mobile World Congress, amb l'objectiu de "visibilitzar vulneracions de drets laborals que es cometen a la indústria de l'electrònica".

L'últim dia, el 29 de juny, està previst un taller de reparació a la plaça Pou de la Figuera, en el que els assistents podran portar els seus aparells tecnològics per arreglar-los, i més tard,  a la mateixa plaça actuarà la companyia teatral Pola Yoke Teatre amb l'obra "Per totes les llunes de ferro".

L'organització SETEM Catalunya, busca amb aquesta acció sensibilitzar a la societat sobre les desigualtats entre països, i des dels seus inicis impulsa activitats "per aconseguir un món més just i solidari".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —