Incendi prop de Catània
Per EFE
Publicat el 10 d’agost 2021

Sicília ha declarat l'estat d'emergència pels incendis que no donen treva en els últims dies, mentre que el centre i sud d'Itàlia està en alerta davant onada de calor que es preveu aquesta setmana acompanyada de forts vents.

"Hem declarat estat de crisi i emergència per als pròxims sis mesos pels greus incendis que s'han produït des de finals de juliol i el risc permanent per a les pròximes setmanes per les excepcionals condicions meteorològiques a Sicília ", ha comunicat el president de la regió de Sicília, Nello Musumeci.

Només aquest cap de setmana s'han comptat fins a 50 incendis a l'illa i els més afectats són els municipis de Partinico, Campofelice di Fitalia, Vicari, Roccapalumba i Polizzi Generosa, a la província de Palerm. Però les flames continuen també estenent-se a la província de Reggio Calàbria, a la regió de Calàbria (sud) i amenaça la zona dels "Boscos Antics" del parc nacional Aspromonte, recentment inclòs en el patrimoni de la Unesco. Divendres, dues persones van morir en una finca de la localitat de Sant Lorenzo, a Calàbria, mentre intentaven salvar un olivar de les flames.


Mobilització nacional

Davant la situació a Calàbria, el primer ministre, Mario Draghi, ha signat un decret que preveu la mobilització nacional del sistema de protecció civil i en les pròximes hores arribaran a la zona voluntaris i mitjans d'altres regions.

A Molise (centre d'Itàlia) un incendi amenaça també amenaça la localitat de Campomarino, on han hagut de ser evacuades 400 persones dels càmping, hotels i edificis de la zona.

Davant aquesta setmana en la qual es viurà una forta onada de calor on es podran superar els 45 graus en algunes zones del sud del país, el cap de la Protecció Civil italiana, Fabrizio Curcio, ha demanat "la màxima atenció per part de les institucions i col·laboració dels ciutadans".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —