- vídeos -
Placa
Per Pol Valero i Edgar Navarro
Publicat el 21 de març 2021
Duració 6'

Passejant pels carrers de L’Hospitalet de Llobregat encara es poden observar el jou i les fletxes en algunes façanes. Per a molta gent passen desapercebudes les més de 200 plaques amb simbologia del règim, que encara es veuen en antics habitatges de protecció oficial.

En l’actualitat, la llei de memòria històrica no dóna prou mecanismes als ajuntaments per obligar les comunitats a retirar-les. Des del consistori, argumenten que sense el vistiplau dels veïns, no poden emprendre cap acció. No obstant això, els partits de l’oposició pensen que des de l’administració es podria ser més insistent.

Alguns veïns opten per la via ràpida i ells mateixos treuen la simbologia franquista de la seva façana i algunes organitzacions també han utilitzat la retirada com a acció política. Però aquestes plaques poden ser alhora una font d’informació molt valuosa per a arqueòlegs i historiadors.

Moltes s’han destruït o s’han perdut, tanmateix, al Museu de L’Hospitalet en conserven una per exemplificar les migracions que va rebre la ciutat i la política d’habitatge que va posar en marxa el règim.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —