Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez i Paula Gilberga a l'estudi de gravació, el 8 de setembre del 2020
Per ACN i Redacció
Publicat el 08 de setembre 2020

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya reinterpreta "la banda sonora del país" durant els darrers 25 anys de la mà dels èxits de Música Global que celebra el quart de segle del segell discogràfic. El projecte, que porta per nom Emociona't amb 25 anys de cançons, compta amb la col·laboració dels artistes Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez i Paula Giberga que, ja sigui com a solistes, en duet o de forma coral, portaran les cançons a l'escenari aquesta tardor en quatre concerts a l'Auditori de Girona. Com a novetat, enguany preveuen fer dos concerts al matí, per apropar-se al públic familiar. 

L'impulsor d'aquesta orquestra, Josep Lagares, ha assegurat que és el moment d'ajudar els artistes a tirar endavant els seus projectes. L'enregistrament s'allargarà fins al mes de setembre i vol culminar amb dos grans concerts en directe a l'Auditori de Girona, el qual ahir va acollir els assajos de l'orquestra.

A la presentació del projecte hi ha assistit Cufí, el qual ha assegurat que el disc recopilatori que es posa en marxa és una bona oportunitat per rememorar un seguit de cançons emblemàtiques, i ha afegit que han volgut donar a les versions dels temes triats una sonoritat "de casa", tot plegat amb uns arranjaments que permeten copsar la magnitud real de cada cançó.

La Simfònica, en constant modernització

Manu Guix també ha assistit a la presentació i ha explicat que es tracta de "l'aniversari d'una discogràfica fonamental i cabdal de la música popular del país", fent referència a Música Global. També ha volgut destacar la feina de la SCCC, la qual troba que arrisca i que no deixa mai d'estar al dia a escala musical. De fet, aquesta predisposició a tocar tota mena d'estils la porta a captar el talent jove de les comarques gironines, ja que recorda que durant els darrers anys s'han tocat temes provinents de musicals, pròxims al pop-rock, purament clàssics o, fins i tot, operístics.

La SCCC va néixer el 2008, per la qual cosa enguany celebra el seu 12è aniversari. Va ser impulsada per l'empresa gironina Metalquimia, i des del principi va tenir l'objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format que unís instruments de corda i percussió d'una orquestra simfònica convencional amb el so d'instruments de corda, segons ha apuntat Lagares. Així es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal, i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, per convertir-se finalment en la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

Per a Lagares, es tracta d'un moment "sensible" per a la música, ja que després de la pandèmia de la Covid-19, un dels col·lectius que han quedat més afectats ha estat, precisament, el dels artistes. Segons el president de la Fundació Metalquimia, amb aquest treball s'han proposat emocionar, i ha subratllat que cal fer tot el possible per poder reprendre l'activitat cultural amb les mesures de seguretat que facin falta. "Si hi ha la voluntat, es pot fer", ha apuntat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —