Un pis de lloguer a la pàgina web Forcadell.
Publicat el 25 de gener 2022

El Sindicat de Llogateres de Catalunya denúncia que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) està intentant bloquejar la llei pel dret a l’habitatge a través d’un “informe clarament polític”. La portaveu del Sindicat, Carme Arcarazo, assenyala al Diari de Barcelona que “la única raó pel que s’ha demanat un informe al CGPJ és perquè la Ley de Vivienda modifica alguns aspectes de la Ley de Enjuiciamiento Civil” i recorda que no és vinculant. 

En aquest informe, que tomba l’esborrany de llei, el CGPJ titlla de “farragós” l’article que permet frenar l’alça dels preus del lloguer. Per aquest motiu, des del Sindicat es considera que el Consell “està jugant a fer un debat parlamentari previ” del que pertocaria discutir al Congrés. En concret, ha acusat el PP de “intentar guanyar a través del poder judicial el que han perdut a les urnes” i ha afegit que darrere de tot plegat hi ha "valoracions ideològiques". 

Pendents del debat al Congrés

Consideren que l’informe és un entrebanc més que es suma a la llista d’endarreriments constants a la llei, però que en el “context de crisi habitacional” és cada vegada més urgent que arribi al Congrés per poder-la debatre. “Esperem que no tingui cap mena d’impacte en la proposta del govern” afegeix Arcarazo. El debat parlamentari és important per l’agrupació, ja que té esperances que es pugui millorar l’esborrany actual, que ara mateix “és una llei molt fluixa i no es pot rebaixar més”. Si es retalla més, agrega la portaveu, no funcionarà per baixar els preus. 

Una de les preocupacions del CGP és que, per com està formulada, aquesta llei pugui topar amb les competències autonòmiques. El Sindicat creu que aquest argument és un instrument, ja que ara s’emparen en la descentralització mentre que s’han “dedicat sistemàticament a tombar lleis catalanes en aquesta i totes les matèries amb l’excusa que envaïen competències estatals”. 

El Sindicat també considera que el Bo Jove, l’ajuda de 250 euros cada mes durant dos anys per al lloguer dels joves, és insuficient i una distracció perquè no es parli de la regulació de preus mentre el CGPJ la bloqueja. A més, l’agrupació considera que podria tenir efectes dolents i provocar, fins i tot, pujades en els lloguers. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —