- entrevistes -
Entrevista Slim Samurai
Publicat el 11 de desembre 2021

"Jo feia molt de temps que cantava en el mateix idioma i em venia de gust variar. I ara, des de fa uns mesos, m'ha tornat la inspiració i estic molt content de tornar a compondre en la meva llengua". Així explica el cantant i compositor Toni Pla, també conegut artísticament com Slim Samurai, com a reprès la llengua catalana per compondre les seves lletres. De fet, quan parla d'allò que diferencia l'escena barcelonina i catalana urbana de la resta d'escenes, en destaca aquesta característica: "Crec que una cosa molt especial d'aquesta escena és tenir la llengua pròpia, li dona un color únic i una forma de compondre molt especial".

El cantant eivissenc de música indie i trap va mudar-se a Barcelona per desenvolupar professionalment la seva carrera musical, que es caracteritza per sons tranquils i lletres positives: "Soc un tio que es pren la vida amb tranquil·litat i al qual no li agraden les presses a l'hora de fer les coses, encara que després no paro quiet!". Aquesta calma que el caracteritza es veu reflectida també en la seva música suau. No obstant això, Slim Samurai és un artista versàtil que ha col·laborat amb una gran varietat de cantants que conformen l'escena urbana, com ara Cecilio G, Las Bajas Pasiones i Cruz Cafuné

El compositor, que abans d'instal·lar-se a la capital catalana va viatjar arreu del món en recerca d'inspiració i de conèixer-se a ell mateix, va estrenar el disc Nimbo al maig juntament amb el productor Tauro. Fa unes setmanes, però, el dia del seu aniversari, Slim Samurai va estrenar la cançó "Per Sempre", de nou produïda pel seu íntim amic Tauro. Aquest cop, es tracta d'una cançó que adopta uns ritmes més llatins, sense abandonar el bedroom pop i indie que caracteritzen l'artista eivissenc i que generen nostàlgia. 


D’on treus la inspiració per a la teva estètica, tant per a les caràtules dels teus temes i àlbums com per als vídeos?
La meva estètica no neix de cap mena d'inspiració sinó de ser jo mateix. Intento que tot el que envolta Slim Samurai reflecteixi la meva persona i la meva manera de pensar, igual que els elements del meu entorn com són la platja, el bosc i l'ambient illenc. Encara que una part molt important perquè tot això cobri vida la juga la meva parella Holi.mona<3, que s'encarrega de posar el disseny a totes les meves portades i idees. A la part visual tinc bons amics com Ada Malvada, Mario Cristobal o Pablo Roso que són els que m'ajuden a aterrar totes les coses que em passen pel cap i convertir-les en imatges.

Què et fa decantar-te pel teu so més tranquil i fluid, com de vaporwave o bedroom pop?
Ve a ser una mica com el tema de la imatge, soc un tio que es pren la vida amb tranquil·litat i a qui no li agraden les presses a l'hora de fer les coses, encara que després no paro quiet! Ara mateix vaig indagant al bedroom pop perquè em venia de gust provar sons nous, ja que durant molt de temps em vaig dedicar a cantar sobre ritmes més vaporwave o trap, però al final això és com pintar quadres: si sempre pintes el mateix, t'acabaràs avorrint. I crec que aquest any sorprenc amb els estils i tempos nous que vaig provant.


"Al final això és com pintar quadres: si sempre pintes el mateix, t'acabaràs avorrint. I crec que aquest any sorprenc amb els estils i tempos nous que vaig provant"


A part d’aquests gèneres que et caracteritzen principalment, quin altre gènere o estil musical t’agrada més fer, sortint una mica de la teva zona de confort?
Doncs com et deia en la pregunta anterior, estic investigant en nous gèneres i des de fa un temps em ve de gust provar-me sobre ritmes més bruts tipus garatge. Agafar una banda on la bateria no estigui programada per ordinador i tocar en temps diferents per veure què podem aconseguir. A part, crec que aquest tipus de música et permet tocar altres temàtiques que en els estils més urbans no són tan habituals.


Per què vas decidir instal·lar-te a Barcelona, i no a Madrid, per desenvolupar la teva carrera musical? Vas dedicar gran part del teu temps a recórrer el món per inspirar-te. Dels llocs que vas visitar, quin et va impactar i inspirar més? 
Barcelona és un lloc que sempre em va cridar l'atenció, els meus cosins i amics van estudiar allí i sempre vaig rebre molt bon feedback de la ciutat, per això quan vaig tenir l'oportunitat vaig decidir mudar-me allí. I després ja la meva música es va fondre de manera natural amb la gent que vaig anar coneixent a la ciutat. Pel que fa al meu viatge pel món, és difícil quedar-me amb un sol lloc, crec que cada país té les seves coses i de tots aprens. Al final el que importa crec que és sortir de la bombolla a què estem acostumats, trencar la zona de confort i conèixer cultures i maneres diferents de pensar per enriquir-nos i continuar aprenent.


"El que importa crec que és sortir de la bombolla a què estem acostumats, trencar la zona de confort i conèixer cultures i maneres diferents de pensar per enriquir-nos"


Has col·laborat amb Cruz Cafuné, Lil Moss, Cecilio G, Chill Chicos… Ara mateix, quina és la teva col·laboració preferida? 
No tinc una col·laboració preferida, crec que cadascuna ha nascut en un moment de la meva vida perquè tocava en aquell moment i d'altres s'han anat repetint perquè he coincidit més amb aquestes persones. Però per la meva manera de fer música o de veure-la crec que quan surten aquestes col·laboracions és perquè estic vivint coses amb la persona amb qui col·laboro i fer la cançó és com una foto més a l'àlbum de fotografies i és la manera de recordar en uns anys totes les vivències que hem tingut.


"Fer la cançó és com una foto més a l'àlbum de fotografies i és la manera de recordar en uns anys totes les vivències que hem tingut"


Propers artistes amb qui t’agradaria col·laborar?
Ara mateix no tinc una col·laboració somiada, sí que tinc diverses arrencades i que crec que no són les que el públic s'espera i que aniran sortint al llarg del 2022, però crec que serà més divertit anar-les descobrint durant aquests mesos.


Per què decideixes treure el dia del teu aniversari la nova cançó "Per sempre"?
És un costum que fa anys que faig. Encara que sí que és veritat que durant el meu viatge, per falta de mitjans d'enregistrament, em vaig prendre un descans a l'hora de llençar coses, mentre que ara que estic més estable reprenc el costum. Però és com un petit detall que m'ha fet sempre gràcia. És com el "contraregal", en comptes de rebre'l jo pel meu aniversari, és el que jo dono.

Què consideres que li falta a l’escena underground/urbana barcelonina/catalana?
Crec que ara mateix està en plena expansió, quan vam conèixer fa anys la P.A.W.N. gang i els meus companys i jo ens vam decidir formar a Lesseps, tot el panorama trap era un desert. Hi havia grups com ells que sempre han estat els pioners i alguns altres artistes com Drakir, Xavier Mata, etc. fent rap, però al final costava molt moure esdeveniments i que passessin coses. Ara és increïble veure l'escena amb tota la versatilitat i la quantitat de concerts i estils musicals que ens ofereix.


"Una cosa molt especial d'aquesta escena és tenir la llengua pròpia, li dona un color únic i una forma de compondre molt especial"


I què consideres que la fa destacar o la diferencia de les altres escenes urbanes?
Crec que una cosa molt especial d'aquesta escena és tenir la llengua pròpia. És una cosa que li dona un color únic i una forma de compondre molt especial. A part crec que estar a prop del mar fa que el tipus de música sigui diferent de l'interior.


Dius que "Per sempre" pretén retornar a la música d’abans. Què consideres tu “la música d’abans”? I per què retornar allà?
És una volta sobretot a escriure en català, que és una cosa que des que vaig començar com a Slim Samurai havia deixat una mica apartat. No per res concret sinó pel que et deia abans dels quadres. Si sempre pintes el mateix, et canses... Doncs jo feia molt de temps que cantava en el mateix idioma i em venia de gust variar. I ara des de fa uns mesos m'ha tornat la inspiració, i estic molt content de tornar a compondre en la meva llengua. 


Qüestionari ràpid a Slim Samurai

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —